Absurd situation ...

... är det att lärare har långtgående skyldigheter att handgripligen gå in och försöka gå emellan om det uppstår bråk mellan elever /elevgrupper, men saknar utbildning och träning för detta. Lärare saknar  alltså det lagstöd för att ta itu med våldsamma människor som exempelvis väktare har och får  inte ha exempelvis batong att skydda sig själva och utsatta elever med.  Risken är alltså stor att läraren efteråt får en anmälan om misshandel på sig av någon missnöjd elev och därmed följande avstängning, utredningar och eventuella skadestånd. Under de här omständigheterna borde det åtminstone vara frivilligt att ge sin in och handgripligen stävja bråk mellan elever.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/elev-knivhogg-larare 
Nu diskuterar jag skolan i Sverige, inte specifikt min skola.

Kommentarer
Postat av: Annika

Håller med dig, men visst är det förjävligt att det överhuvudtaget ska förekomma våld bland elever.

Postat av: Gunnel

När det blir bråk, så hinner man sällan tänka efter vad som kan hända, man bara ingriper. Det enda som man inte blir anmäld för är väl om man ställer sig i mitten och agerar slagpåse. På vilka andra jobb måste de anställda göra så?

Svar: Ja, jag tror tyvärr att du har rätt när du beskriver den enda situation som är helt riskfri ur juridisk synpunkt. Men kanske inte ur fysisk.
Inga Magnusson

2012-09-24 @ 21:42:33
URL: http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback