Turbulent ...

.. antog  jag att kvällens politiska möte kunde  bli. Det blev det inte, men långt.
 
Jag hoppas förstås att förnuftet ska segra till slut,  att personförföljelsen, lömska hugg i ryggen via media  ska upphöra och att man börjar diskutera sakfrågor istället. Det anstår inte vuxna människor att hålla på så som man har gjort under den senaste tiden. Det är en vinst för alla om faktiska omständigheter, framtid  och realiteter kan debatteras istället för att rida på  prestigen i gamla  dokument som en ny lagstiftning gjort delvis  inaktuella.

Jag är i alla fall tacksam att det äntligen finns ritningar på nybyggnation och ombyggnation av skolan i Årjäng, Silbodalsskolan. Tack alla ni som bidragit till detta! Vi som jobbar på skolan är oändligt tacksamma att ledande politiker; Katarina, Lisbeth och Annika, sett att vår skolan är sliten, gammal och otidsenlig för dagens undervisning. Det behövs byggas nytt och byggas om för framtiden.
 
Klok artikel i NWT idag av en aktad centerpolitiker som varit med länge, Karl -Johan Adolfsson  i Sunne
"Det är inte bra att bygga/ underhålla  landsbygdsmuseer  istället för skolor med bra utbildning" menar han ungefär
 
http://www.nwt.se/asikter/debatt/article1187730.ece
 
o av kommunens egna politiker:
 http://www.nwt.se/asikter/debatt/article1187731.ece 
 
Skolbråkarna i Årjängs kommun är ganska få egentligen;  västkantens decibeldemokrater. De var inte många på kvällens möte heller,  en dryg handfull av bortåt 50 personer och det speglar nog ungefär hur liten den här bullrande proteströrelsen egentligen är.  Det uttrycktes ett starkt stöd inom det egna partiet för kommunalrådet Katarina Johannesson och för  majoriteten.  Hoppas att vi som vill ha hög kvalitet på utbildning i hela kommunen inklusive centralorten,  också kommer att få synas och höras i debatten framöver.
 
Nya Wermlandstidningens politiska redaktion har ju klart gått ut och gett sitt stöd till de personer som står bakom Töcksforsprotestanterna inom  Alliansen i Årjäng, trots att man uttalat  är motståndare till att de små skolorna ska bevaras till varje pris. Ett märkligt ställningstagande som  alltså mer handlar om att stötta vissa personer än att stötta vissa politiska idéer. Och någon faktiskt grund för detta har man inte lyckats presentera, bara vidarebef, skvaller och förtal.

Kommentarer
Postat av: Anders

Stå på er i Centern, inaveln där väste ska vässas och ner slås!!!!

Svar: Ha ha.... ;-)
Inga Magnusson

2012-10-23 @ 18:52:21
Postat av: Mia

Jag vet inte hur många skolor ni har i er kommun. Men jag tror, med tanke på framtiden, så kan vi inte ha skolor i varenda krok. Det här är känsliga frågor, där de boende såklart vill behålla sin skola, hur litet "barnunderlag" det än finns. Men i ett vidare perspektiv så måste man se realistiskt. Det här är min allmänna åsikt i den frågan då det ropas högt litet varstans när små skolor läggs ned, skolor som endast har några få elever. Hur ska sådana skolor kunna rekrytera bra lärare? Hur mycket kostar det att driva den? Trist när man måste välja bort något... men ibland blir vi tvungna.

Jag kanske spårade ur från ämnet... :-) Minns inte riktigt vad jag läste, men det här dök upp i mina tankar... ;-)

Svar: Jag anser att det är inte bra för barnen att gå i en för liten skola. Barn som bor glest behöver få kompisar åtminstone på skolan. Sen går det inte att få behöriga lärare i alla ämnen heller. Dagens lärare har bara utbildning i ett par, tre ämnen. Det är inte som förr att en folkskollärare kunde undervisa i allt.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback