Rätt kungen!

Kungen vägrade dela ut pris i WWF till en kvinna som  bekämpat kalkbrytningen på Gotland med olagliga metoder. Hon kallas årets miljöhjälte eller nåt ¨sånt.  Kungen vill inte förknippas med civil olydnad uppges det.
 
Visst var kungens beslut riktigt. Fattar inte hur han kan vara någon slags högste beskyddare för den här skumma organisationen. WWF drivs i stiftelseform vilket omöjliggör insyn utifrån vart insamlade medel tar vägen. Den är privatägd och ägarna sitter i USA om jag minns rätt, ingen vet hur mycket de får med av de enorma belopp som samlas in världen över. WWF är inte uppbyggt som en demokratisk institution utan i praktiken helt toppstyrd. Synd att ingen ¨någonsin kräver en granskning av hur de här s.k. gröna organisationerna sköter sin ekonomi och vem som tjänar pengar i dem och hur mycket. För några år sedan granskades ju de humana insamlingsorganisationerna av media och en förfärande girighet avslöjades. Det finns goda skäl att faktiskt ha lite koll på de här oerhörda beloppen som skänks i naturens och miljöns och klimatets namn. För det är fantasisummor, verkligen! Men med en genomgående grön journalistkår så lär vi få vänta på de här avslöjandena.
 
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kungen-vill-inte-prisa-miljohjalte_7591108.svd
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15626947.ab
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kungen-prisade-inte-miljohjalte_7592734.svd
 

Kommentarer
Postat av: Gunnel

Hade väl varit något för Kalla Fakta att undersöka. Det skadar inte att allt fuffens kommer fram i ljuset. Ha det gott.

Postat av: Veiken

Bra rutet! Håller med föregående som har kommenterat!

2012-10-18 @ 18:12:49
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Znogge

Ja, alla oklarheter borde komma i dagen!

2012-10-18 @ 21:38:26
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Lena

Nils Dahlbäcks fond för bevarande av gamla ursvenska koraser har försnillats och pengar i st. getts till bl.a. Highland Cattle på Öland. Föreningen Allmogekon grävde i förfarandet (dom fick inga pengar ur fonden) Detta togs upp i TV4. WWW hade inte redovisat fonden till länsstyrelsen på flera år och skyllde på "bankena". Usch och fy!

HD gav faktiskt Alva på Gotland rätt!!! Men ingen hade väl informerat den "motvillige" om detta.

Svar: Jag är övertygad om att det finns mycket fúffens i insamling av medel till gröna ändamål också, likaväl som det förekom rikligt i olika humana organisationer. Synd att de gröna aldrig blir granskade.
Inga Magnusson

2012-10-19 @ 09:54:08
Postat av: Pillan

Ja, synd att de gröna aldrig kollas.

Svar: En genomgång av deras ekonomiska förehavanden skulle säkert vara givande.
Inga Magnusson

2012-10-21 @ 18:25:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback