Miljöpartister blir man så trött på ibland!

Nu vill de flytta våra gamla statyer till någon undanskymd plats, en statykyrkogård,  för de symboliserar fel saker! Herregud, detta är ju på Tintin - nivå! Vill dom ta bort hällristningarna också med sina våldsamma motiv??? Ett försök att göra  om vår historia och låtsas som om allt vi gör nu är rätt och allt vi har gjort och gillat förut är fel och kommer att vara så i evig tid. 
 
Värderingar är sånt som hela tiden ändrar sig och det är bara att hänga med och försöka anpassa sig till dem som gäller i den egna tidsepoken.   Självklart ska de här gamla statyerna stå kvar som symboler för vår historia. För mig symboliserar de en svulstig och pompös nationalism som jag har väldigt lite gemensamt med. Anblicken av dem får mig att le lite överseende, jag blir ju inte arg.  Men jag ser gärna att de kompletteras ännu mer än som redan nu  sker, med nya statyer utifrån de tänkesätt som gäller idag. Det blir intressant om vi i figurer runt oss kan avläsa och tolka de tider som gått och de tider som är.   
 
Sen skulle jag ju kunna tänka mig att flytta hela MP till en undanskymd plats men det låter sig väl inte göras förrän partiets  politik genomskådats av fler. ;-)
http://www.dn.se/sthlm/flytta-karl-xii-till-en-undanskymd-plats
 

Kommentarer
Postat av: Non serviam!

Förtryckare har i alla tider velat radera historien. Något att tänka på för virrpannorna i MP?

2012-10-10 @ 10:13:36
Postat av: Gunnel

Inte ska vi väl plocka bort alla gamla minnen från hur det var förr! Vad blir det då av vår historia? Att de här påminnelserna om hur det var förr står kvar betyder ju inte att vi har de värderingarna kvar. Håller med om att MP borde flyttas till nån undanskymd plats nånstans.

Postat av: Lena

Redan Margareta Winberg försökte göra sig populär genom att gnälla över Evert Taubes kvinnosyn. Man tar sig för pannan!

Mer tid för historieämnet i skolan vore kanske bra?

2012-10-10 @ 21:38:06
Postat av: Herta

Här i stan är vi glada att de finns fast vi inte röstar på dem.

2012-10-13 @ 19:53:27
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback