God mat - trevligt fôlk!
Smarrigt käk har vi fått med tema höstfärger, ett par recept här på ovanliga rätter.
Morotsoppa görs så här:
Koka 1 kg morötter och ett par stora potatisar i saltvatten eller hönsbuljong. Koka med en bit röd chili (eller ta chilipulver) och en skiva färsk ingefära (eller ta pulver). Ta bort de båda sistnämna ingredienserna efter kokningen.
Passera potatisar och morötter, blanda med hönsbuljong till lagom smak. Tillsätt en tsk honung och en halv citron.
Serveras varm med kall youghurt eller creme fraiche och hackad persilja på.
Tårtan är vetemjöl + ägg + + olja + stora russin + 1 morot + 1 msk honung + kanel + 1 tsk bakpulver + smör + apelsinjuice.
I 200 grader så där 30 - 45 minuter.
Tårtsås:
söt youghurt liten burk (banan, melon, vanilj typ)
1 sked creme fraiche
florsocker
Grand Marnier
Och ringblomsdekorationen är förstås också ätlig
Kommentarer
Postat av: Selma
Det såg och lät riktigt gott även om jag är lite rädd för ingefära. Det tar så lätt över allt.
Svar:
Inga Magnusson
Postat av: Landkrabba
Jag älskar olika soppor, gör det dock alldeles för sällan. Nu försöker jag dessutom att laga mat som passar både stor och liten och soppa är ingen höjdarmat för liten vars bordsskick är under träning ;)
Svar:
Inga Magnusson
Trackback