God mat - trevligt fôlk!

 
Smarrigt käk har vi fått med tema höstfärger, ett par recept här på ovanliga rätter.
 
Morotsoppa görs så här:
Koka 1 kg morötter och ett par stora potatisar i saltvatten eller hönsbuljong. Koka med en bit röd chili (eller ta chilipulver) och en skiva färsk ingefära (eller ta pulver). Ta bort de båda sistnämna ingredienserna efter kokningen.
 
Passera potatisar och morötter, blanda med hönsbuljong till lagom smak. Tillsätt en tsk honung och en halv citron. 
 
Serveras varm med kall youghurt eller creme fraiche och  hackad persilja på.
 
 
Tårtan är vetemjöl + ägg +  + olja + stora russin + 1 morot + 1 msk honung + kanel + 1 tsk bakpulver + smör + apelsinjuice. 
 
I 200 grader så där 30 - 45 minuter.
 
Tårtsås:
söt youghurt liten burk (banan, melon, vanilj typ)
1 sked creme fraiche
florsocker
Grand Marnier
 
Och ringblomsdekorationen är förstås också ätlig
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Selma

Det såg och lät riktigt gott även om jag är lite rädd för ingefära. Det tar så lätt över allt.

Svar: Ja, jag varnades för det, får bli en tunn skiva
Inga Magnusson

Postat av: Landkrabba

Jag älskar olika soppor, gör det dock alldeles för sällan. Nu försöker jag dessutom att laga mat som passar både stor och liten och soppa är ingen höjdarmat för liten vars bordsskick är under träning ;)

Svar: Kan förstå om soppa inte är så aktuellt just nu. Varje gång vi äter det så säger vi att det måste bli oftare.
Inga Magnusson

2012-10-07 @ 20:56:00
URL: http://landkrabba.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback