Bättre än så här blir det inte!

Den här ätingen pratar vi om ibland under hela året; älgfiléätingen som avslut på älgjaktsveckan. Att få steka färsk älgfilé på kvällen efter älgjaktens slut och äta den tillsammans med ett gott rödvin är bara helt outstanding! Det brukar vara en filébit med i varje balja och så i år också. I år var det en liten kalvfilé med och vi åt upp nästan hela själva. Det är sååå vansinnigt gott! Helt oslagbart!
 
Nu är det mesta av de större bitarna renskurna och nedfrysta efter några timmars arbete med kniven. Älgfärsen är kvar tills i morgon och en del annat smått och gott, men allt är i hamn i alla fall. Det blev mycket färs, men vi delade med oss till goda vänner och släktingar och barnen vill ha en del framöver. Så nu är det intecknat och klart. Mycket fint kött blir det och det täcker nog årets behov av kött för stekar, kokning, grytbitar och färs. Vi köper i stort sett aldrig nötkött eftersom vi har tillgång till viltkött av olika slag. Men det betyder inte att köttet är gratis, jakten kostar ju också förstås. Men garanterat miljövänligt och klimatsmart är viltkött i alla fall, inga transporter och ingen uppfödning på dyrbart importerat  växtprotein

Kommentarer
Postat av: Landkrabba

Åh så gott! Och gelé! Jag älskar gelé!
För mina där hemma blev det ingen älg i år men brorsan sköt sin första kronhjort så han är mallig som få ;-) Han har även varit med på ett par andra marker för att få släppa sin jämthund då marken de jagar på är för liten. Om jag förstod saken rätt hade de skjutit ett par älgar för Max också. Fast därifrån får de inget kött tyvärr.

Postat av: Lena Liden Jonasson

Ja, jag har också packat älgkött, det blev ju lite på åsebyfors men inget i rök- högstakan denna gången.
Älgko med 2 kalvar hade vi där på tomten men dom hann undan när det blev jakt

2012-10-15 @ 17:17:05
Postat av: Selma

Och så är det ju så gott med älg.

2012-10-15 @ 19:22:49
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Suss

Om man bortser från broccolin och byter ut den mot vad som helst utom "Herrkuvert", skulle jag sluka alltihopa utan minsta protest. Härligt att ha en massa kött i fyrsen och få avsluta med en sådan festmåltid!

2012-10-16 @ 20:40:34
URL: http://leontina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback