Ansvarstagande och mod ...

... att fatta obekväma men nödvändiga beslut efterlyses. Jag låter den här länken bli svar på den korkade ledaren i NWT för ett tag sedan. Har inte hunnit att plita ner något eget, det har varit för mycket att stå i nu, ingen sammanhängande skrivtid.
http://www.nwt.se/asikter/debatt/article1178899.ece

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

Utan att vara speciellt insatt tycker jag att det här inlägget verkade klokt och balanserat. Och friskolor - tveksamt enligt mig. Vinstdrivande företag i vård, omsorg och skola är mycket mycket tveksamt. Vilket vi ser i vår kommun där ALL handikappomsrog lagts ut på Carema och ett annat företag. Det är väl det som kallas valfrihet. Tidningarna är fulla av upprörda insändare och personalen vet ju inget om vad som händer...

Svar: Jag har inget i princip mot friskolor, tvärtom så är det bra att det finns valfrihet. Sen får man möjligen se över vinstuttaget och kanske begränsa det, jag vet inte om det är rimligt. Men det är bra att föräldrar kan välja. Om de väljer friskolan så får man utgå från att den är bättre även om friskolan klarar att driva verksamhet billigare än kommunen så det blir en vinst över¨, om det nu är en vinstdrivande verksamhet. Alla friskolor är ju inte det.
Om kommunen lägger ut allt i ett vårdsammanhang på Carema så innebär ju det att valfriheten är borta och då gäller det för kommunen att istället ta med kvalitetskrav som gör att man inte kan spara in på kvaliteten för att ta hem vinster.
Inga Magnusson

2012-10-07 @ 22:57:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback