Älgmiddag idag på Lihaget.

Jag bjöd på älgmiddag i dag framåt kvällen. Det var åtta pers idag för den nionde tillbringade hela dagen och kvällen ute på sjön, ivrigt fiskande. Han lyckades också dra upp en lax och en gädda.
 
Tillbaka till maten, jag brukar ha tygservetter, men de här charmiga älgservetterna bryter den vanan. Himla fina bilder på älg och andra skogens djur.
 
Det blev morotssoppa till förrätt, fast inte så god som när M gör den. Nästa gång ska jag ha med chilin, det var nog skillnaden.
 
Varmrätten blev kokt älgkött med rätt så stark pepparrotsås och potatis till. Vet att en av gästerna gillar det + vi själva förstås. Sen var det broccoli till och bönor, en av oss äter inte så mycket kolhydrat. Och till dessert creme brulé med ahornsirap. Vad heter nu det på svenska; Lönnsirap borde det bli. Efteråt blev det bara kaffe och praliner. Helt ok kväll.
 
Ninni kom till reda medan vi åt, ´hon var på vidlyftiga utflykter i eftermiddag. M hämtade Trixi, hon ska jaga med husse nu, tror att Ninni är kvar. Före maten pratade jag med PI i telefon, han hade sett min matematiska blunder i beskrivningen av älgjakten, den är rättad nu. Och siffrorna för dagen tror jag är att det kan återstå en älgko att fälla och kanske några kalvar men jag vet inte hur många, kanske fyra. Det jagas i morgon med men sista dagen, för nu ska de tomma köttbaljorna med.
 
Dukningen idag blev med löv men de syns inte här och så Taizémuggarna som jag gillar och så bästa jägarporslinet med fina djurmotiv på.-  Ja, och så stenarna förstås och värmeljus.

Kommentarer
Postat av: Mia

Tänk att det finns servetter till allt.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback