9 st går ...

... att duka till om jag ställer köksbordet för änden på matbordet. Tur att vi köpte 8 nya stolar. Och det blir inte trångt utan lagom. Jag hade tänkt lägga vackra höstlöv också på bordet, men hann inte.  Viltsoppan blev ok; mustig med många olika ingredienser; välbrynt älgfärs, mycket lök, vitlök, potatis (tärnade överbliven kokt och det funkade jättebra), broccoli, blomkål, purjo, lite olika buljonger som jag fryst ner förut och grönsakskokvatten som jag också fryser ibland, brynta kantareller. Till soppan serverades valfri dryck och grovt bröd.
 
Till dessert en klassiker den här dagen, lite kraftigare efter soppa, risgrynskaka med hemkokt hallonsylt och vispgrädde.
 
Till avslut blev det bara kaffe o praliner.
 
Det här är en uppsluppen församling som känner varandra väl så stämningen blev hög direkt, mycket ´prat och lite nostalgi förstås som vanligt. Vi firade 10-årsjubileum den här älgjakten. Fast det finns åtminstone ett överhoppat år och det var förra året då den här familjens män i stället vandrade i Alaskas vildmark.

Kommentarer
Postat av: Herta

Snyggt!

Svar: Jag är väldigt förtjust i den här skrynkliga linneduken och stenarna som alla har olika betydelser i mitt liv.
Inga Magnusson

Postat av: Suss

Det finns INGEN som dukar så vackert som du. Tänk om jag bara hade ett uns av den gåvan! Du är helt fenomenal!

Svar: Tack det var snällt sagt om min dukning. Det är roligt att försöka duka fint, fast tiden räcker inte till allt, exempelvis löven.
Inga Magnusson

2012-10-09 @ 21:08:19
URL: http://leontina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback