Trött blir man ...

... på alla förslag som går ut på att skolan ska lösa alla samhällsproblem, från integrationsbehov till problemet med en stillasittande befolkning.
 
Nu går Expressen ut i en ledare och kräver en gympalektion varje dag i skolan. Men man undviker nogsamt att tala om huruvida skoldagen ska förlängas eller inte. Och om den ska förlängas, om  det  får kosta att anställa fler lärare och vem som ska betala, stat eller kommun? . Man talar inte heller om huruvida man tänkt sig att istället ta bort något annat av skolans undervisning för att få plats med mer gympa. Ska vi minska på lästräningen eller matten eller historia eller vad?  .
 
Och så svamlar man om en promenad före första lektionen! Ursäkta mig, men antingen så bedrivs undervisning och då har lektionerna startat eller också så bedrivs ingen undervisning och då har lektionerna inte startat och eleverna har fritid.
 
Flum är det här kravet som det framställs här. Sen kan det säkert vara rätt och bra med mer rörelse för barn och ungdomar men faktiskt får nog en del av detta vila på föräldrarnas ansvar också. Det kan inte vara skolans uppdrag att ta över alla förpliktelser i barns fostran och det kan inte vara meningen heller.
http://www.expressen.se/ledare/121114-daglig-gympa-behovs-i-skolan/
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Det var precis mina tankar! Vilket ämne ska vi plocka bort av eller ska skoldagen förlängas. Vi erbjuder jogging före skolstart två morgnar på frivillig basis men då är det plötsligt inte lika intressant...

Nej, i denna fråga har föräldrarna ett rejält ansvar som jag inte har lust att ta över.

Postat av: Gunnel

Om barnen hade gått till skolan i stället för att bli skjutsade dit av sina föräldrar så var den promenaden redan fixad. Sen är det, tycker jag, förädrarnas ansvar att se till att barnen rör sig efter skoltid. De är trots allt hemma fler timmar än de är i skolan. Det är inte skolans uppgift att lösa alla välfärdsproblem.

2012-11-15 @ 22:27:31
URL: http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com/
Postat av: Lennart Carlstedt

Vad sägs om en promenad varje rast?

Svar: Fast ungarna vill ju leka på rasterna, inte promenera! Och vem ska i så fall promenera med eleverna? Lärare har ju antingen rastvakt eller förbereder nästa lektion, eller faktiskt får en egen välförtjänt rast ibland? Ett riktigt flumförslag är det som Expressen och ( M) kommer med,
Inga Magnusson

2012-11-15 @ 23:11:31
Postat av: Pillan

Ännu mer dravel!!!

Svar: Exakt!
Inga Magnusson

2012-11-20 @ 06:08:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback