Trångt i mittfåran ...

... kan det alltså bli i svenska politik framöver:
 
Moderaterna var ju första parti att göra en ideologisk kovändning under temat "Det nya arbetarpartiet". Man kan tänka att en del gamla väljare satte i halsen då men konceptet visade sig vara oerhört framgångsrikt.
 
Nu vill de andra partierna apa efter och bli likadana och vinna lika många väljare i de stora väljargrupperna istället för att nischa sig på speciella frågor. .
 
Centern lämnar landsbygden därhän i sin rikspolitik för att istället  bli nåt luddigt,  långsiktigt hållbart med näringsliv, arbete  och liberalism  i varannan mening
 
Socialdemokraterna ska bli det nya partiet med näringslivsfokus och arbete enligt det nya partiprogrammet som kallas affärsplan vilket  har fått medlemmar att gå i taket.
 
Och så till sist MP som numera är knappt märkbart gröna. De har nu bytt ut kravet på 6-timmars arbetsdag ¨åt alla mot kravet på jobb åt alla, till exempel. Också de ett parti för arbete och näringsliv tydligen.
 
Alla samlas alltså i mittfåran med totalfokus på dem som arbetar,  på näringslivet och på städerna!  Gud nåde den som nästa valperiod är både arbetslös / sjuk och landsbygdsbo! Då finns inget parti kvar.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/birger-schlaug-motsattningarna-star-som-spon-i-backen
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/karinpettersson/article15497371.ab
 
 

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Jag håller med dig. Ett bekymmer är att partistrateger försöker att skapa ett budskap som ska locka flest väljare istället för att grunda politiken på en tydlig ideologi och värdegrunder.

Postat av: Marie

Ja, det är onekligen en tråkig utveckling. Vi har diskuterat detta många gånger maken och jag när vi är uppe i Ramsele. Det är hur trevligt som helst där och mycket lugnare än vad vi kan uppringa någonstans i Stockholm med omnejd, men det skulle aldrig gå att överleva där. Det finns helt enkelt inga jobb så långt ögat kan nå. Inte ens inbodda (läs ingrodda) har några större möjligheter att hitta jobb. Ungdomarna flyttar bland annat till Norge för att arbeta. Jag har faktiskt svårt att förstå varför utvecklingen är så att "alla" ska bo på ett och samma ställe (läs några få storstäder). Jag har svårt att se samhällsnyttan i detta. Vad skulle besparingen möjligen kunna vara av att "lägga ner" landsbygden?!

2012-11-25 @ 08:38:24
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Lennart Carlstedt

Den sista meningen var en perfekt sammanfattning av läget! T o m Vänsterpartiet vill satsa mindre pengar i budgeten än Alliansen. Det är första gången i historien.

Men som bekant är det bättre att vara rik och frisk än fattig och sjuk!

2012-11-26 @ 00:08:30
Postat av: Lennart Carlstedt

Landsbygden behöver entreprenörer. Här söerut finns t ex en konsthall iHishult mitt ute i ingenstans, mycket populär. Varuhuset Gekås i den lilla orten Ullared. Ishotellet i Jukkasjärvi. Testbana för bilar från Europa i Arvidsjaur. Gråt inte, kämpa!

Svar: Jag ömkar inte min hemort. Årjäng gråter inte, Årjäng kämpar och gör det framgångsrikt med väl utvecklad gränshandel och annat varierat näringsliv. Mitt resonemang var allmänt hållet. Utan politiker som värnar landsbygden så schabblar Sverige med EU-stöden, struntar i vägutbyggnad och vägunderhåll, låter järnvägsnätet förfalla, bryr sig inte om att vi ska få bra närproducerad mat, osv.
Inga Magnusson

2012-11-26 @ 23:37:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback