Sverigedemokraterna ...

... har rensat ur i toppen. Det kan ha försvagat partiet o bäddat för framtida splittring om de avpolleterade har många vänner kvar i partiet. Kanske kan det till o med bildas ett nytt parti med större invandrarfientlighet? 
 
Eller också går man stärkt ur detta, Jimmie Å har ju tagit vara på medieuppmärksamheten till att framföra
budskap om o om igen.
 
Jag hoppas i alla fall att de andra partierna vågar erkänna o hantera problemen som uppstår  ute i kommunerna med en stor flyktingström. Om man fortsätter att blunda o lämna den debatten till sd så lämnar man öppet mål för det partiet att växa sig starkt. I några kommuner i södra Sverige så röstar var femte väljare på sd. Det innebär att man lämnat vågmästarrollen och blivit ett stort parti med mycket inflytande över hur människors vardag  ska utformas.. 
 

Kommentarer
Postat av: Selma

Jag tror att man när man bestämmer sig för att definiera flyktingar som ett problem som ska lösas redan där ger de krafterna näring.

Svar: jag tror att dilemmat ligger just där; man vågar inte se att flyktingströmmen till Sverige innebär både möjligheter o problem,. För visst finns möjligheter, men det finns också problem med att fixa anständiga bostäder, bra skolgång, god språkundervisning osv. Om man fortsätter att blunda för problemen och bara se möjligheterna så ger man sd gratispoäng i onödan.
Inga Magnusson

Postat av: Lennart Carlstedt

Problemen är ju att man inte ser möjligheterna...

Svar: Nej,risken är uppenbar att möjligheterna skyms bakom de problem som tidsmässigt tornar upp sig först, dvs behoven av anständiga bostäder, kunskaper i svenska språket, jobb osv. När de problemen är lösta så finns möjligheter, men som sagt så länge de etablerade partierna inte ens vill ta en seriös diskussion om problemen, så kommer möjligheterna inte att bli synliga. Och sd blir ensamma på banan.
Inga Magnusson

2012-11-21 @ 22:51:33
Postat av: Lena

Just nu kan vi inte på ett bra sätt ta hand om de invandrare, som redan bor här. Varför ska vi då ta emot ett allt mer växande antal?

Svar: Ja, det är såna saker vi måste kunna diskutera. Det känns som en sorts bedrägeri att bjuds in de skyddssökande till vårt land och så räcker inte resurserna till att ge dem en anständig tillvaro. Och vårt mottagande är generöst jämfört med andra länder i Norden och i EU
Inga Magnusson

2012-11-22 @ 13:41:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback