Regionala inkubatorer ...

... vill socialdemokraterna införa i sin framtidsvision av Sverige. Efter lite sök på det här ovanliga ordet så antar jag att man får tolka det som statliga  "kuvöser" för nystartade företag, utplacerade i regionerna. 
 
Socialdemokraterna ska nu förnya partiet, det ser ut som om man vill tvätta bort bidragsstämpeln och arbetarstämpeln,  det betonas att man ska vara ett parti för dem som  vill "göra rätt för sig" genom arbete eller utbildning.  Företagen ska avlastas en del av plikterna  när det gäller sjukpenning o partiet ska ha aktiv kontakt med näringslivet. 
 
Det luktar lite Centerparti om den här processen, (c ) skrev ett nytt framtidsprogram för att tvätta bort sin stämpel, landsbygdsstämpeln och söka nya väljare bland, (hur var det nu?) liberaler, feminister, stadsbor och invandrare. Nu var inte väljarna så imponerade av den här uppifrån konstruerade ideologiska förändringen för att ersätta de bondeväljare som inte längre fanns. Risken är förstås att de socialdemokratiska kärnväljarna inte heller känner igen sig i ett parti som försöker hitta nya väljargrupper nu när det blir allt glesare med det som vi är vana att kalla  arbetare.  
 
Politik är ibland intressant att betrakta utifrån, som det möjligas konst.  Det är liksom inte så himla noga med ideologierna.  Huvudsaken är att man lyckas dra till sig väljare. Och alla vill ut mainstream och fiska i de stora väljargrupperna av storstadsbor och tjänstemän. Det kan betyda att de arbetare och de landsbygdbor  som finns kvar blir utan politiska företrädare. 
 
Socialdemokraternas strävan mot metamorfos finns  beskriven i en artikel i DN, undertecknad av partiledaren och några till. Jag kan tyvärr inte länka. (Sen är det svårt att skriva rätt med paddan, den hittar på själv och låter sig  inte  alltid korrigeras.  Jag som normalt är min egen språkpolis lider när jag ser eländet.)
 

Kommentarer
Postat av: Veiken

Ja du, snart vet jag inte vilket parti som är vilket. De enda som profilerar sig rejält ät järnrörsgänget och det finns inte på kartan att jag skulle lägga min röst på dom. Det gäller att vara vaken så man vet var man skall lägga sin röst när den dagen kommer.....

Svar: På nåt sätt är de mest rättfram o verkar vinna sympati på det. De fjäskar inte med storstädernas tjänstemän
Inga Magnusson

Postat av: Anonym

Alla partier tycks numera sträva mot mitten. Snygga deklarationer är nog bra men det gäller ju att det finns innehåll bakom orden...Och visst har SD förslag som man tycker är OK, men...Man kan väl kalla dem förföriska fascister. Men de tycks mest locka vita medelklassmän i Skåne. Kvinnorna är väl som så ofta , betydligt klokare...

Svar: Lennart: Hmmmm jag vet inte hur statistiken ser ut för sd-väljare, men det du skriver om att det är mest män i södra Sverige verkar logiskt, det är ju den delen av landet som hartagit emot mest flyktingar o där behovet av en politisk diskussion varit störst.

Det där med kvinnlig klokskap vågar jag inte ha några synpunkter på :-)
Inga Magnusson

2012-11-23 @ 23:07:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback