Valborgsfirandet ...

... var trevligt för vår del, fast blev inte riktigt som planerat. Vi startade traditionsenligt inbjudna till smarrigt käk på "Jarpere" i Svensbyn.


Hit till hembygdsgården gick  vi sen till utannonserad start-tid, 20.00 för att lyssna till vårtal av R S och vacker körsång. Vi infann oss i tid och så väntade vi och väntade och väntade och....

När klockan var nästan 21.00 hade varken kör eller vårtal börjat än.  Då var tålamodet slut  så vi gick, inte hem, men tillbaka till  grannhuset och drack kaffe. Lite snöpligt kändes det förstås att inte få höra våren sjungas och talas in för det är en fin tradition, men vi är klokare till nästa år. Då ska vi avtala med någon som ringer och talar om när det börjar så vi kan planera bättre från början. Eller hoppas på att man annonserar åtminstone en ungefärlig starttid på sång och tal och inte bara när man öppnar upp portarna.

Vi hade en fin kväll och trevligt i alla fall tillsammans med goda vänner och fick njuta av solnedgången över Svensbysjön. Katten Tudor tycktes också gilla läget, han hade stenkoll på omgivningarna.

Kommentarer
Postat av: Rikard

ÅH va synd att ni missade det var ett riktigt bra vårtal och mycket fin sång med hela fyra körer i år.Det är svårt att säga exakt när körerna kommer eftersom de är på fyra ställen innan.Vårtal och sång startar nästan alltid 21.00 serveringen öppnar vi 20.00 bara för att man ska hinna dricka kaffe och umgås innan.Jag brukar skriva vårtal ca 21.00 Men i år skrev jag evenemangets tid 20.00-21.30 så att det skulle täcka in allt,det är väl så att man tror att alla vet numera och kommer ihåg, men så är det ju naturligtvis inte. Jag går tillbaka till gamla formuleringen igen nästa år och tar till mej detta.Hej vi ses.

2012-05-01 @ 06:43:48
Postat av: Selma

Vi sorterade som sagt böcker vi. Boksortering, restmiddag och lite rödtjut. Inte så traditionsenligt men trevligt.

Postat av: Inga Magnusson

Rikard: Du vet vi som med ålderns rätt börjar bli senila, kommer inte ihåg längre från år till år ;-)

Så vi behöver nog en ungefär-tid, det duger länge. Det var tyvärr fler än vi som gav upp väntan och gick innan det började.

2012-05-01 @ 09:26:19
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Selma: Med lite rödtjut och i rätt sällskap så kan boksortering vara ett gott alternativ till Valborgsfirande.

2012-05-01 @ 09:34:50
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: TT

Så vackert!!

Det tar ca 50 minuter att gå hem, vet inte vad det är kilometermässigt men utan joggingskor blev det lite drygt för höfterna kan jag lova.

För länge sedan var det en stor brasa på torget under några år, vet inte varför dom slutat med den traditionen.

2012-05-01 @ 10:41:20
URL: http://tyratok.blogg.set
Postat av: Znogge

Lite snopet minst sagt men att vänta är inte alltid så roligt...Ha en fin 1 maj!

2012-05-01 @ 10:44:15
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Hanneles paradis på Hisingen

Vart rymde vårtalaren.....?

Jag hann lyssna lite, första gången på länge.

2012-05-01 @ 10:49:35
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Inga Magnusson

TT: En stor brasa i tättbebyggt område är kanske inte så käck om det regnar lite och blir rökigt. Det låter som en nyttig promenad, jag ska försöka komma ut idag för lite mer frisk luft i det vackra sommarvädret.Znogge: Nu hade vi det inte allt för tråkigt för det fanns människor att prata med som också väntade, men det var inte så vi hade tänkt oss kvällen förstås. Tanken var att vi skulle först äta hos goda vänner, sen snabbt sticka ner och lyssna på vårtal + sång, lämna en slant i bössan som tack till hembygdsföreningen, och så tillbaka igen till goda vänner för kaffe tillsammans.Hannele: Nja han rymde inte, han talade senare och gjorde det bra sas det, lagom humoristiskt och trivsamt. Och kören var också som vanligt väldigt bra! Vi tar igen det nästa år och hoppas på bättre tajming då. Jag ska be en körmedlem ringa mig och tala om när de är på väg så slipper vi vänta så länge. Och så har ju hembygdsföreningen lovat att annonsera en ungefärtid då, det är vi tacksamma för vi som inte kommer ihåg så bra från år till år hur det nu var-

2012-05-01 @ 11:10:58
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Veiken

Jag tycker det verkar sent att sjunga in våren efter 21.00 Synd om alla barn som blir trötta. Ni tröttnade ju också ;) Det hjälper ju inte om det är bra tal och sång om folk har gått hem!

Jag önskar en fin 1 maj!

2012-05-01 @ 11:47:22
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Inga Magnusson

Veiken: Den sena tiden är priset för att vi får höra på en jättebra kör som sjunger på andra ställen före. Fast jag tror som Rikard att det är bättre att annonsera en ungefär-tid för deras framträdande. Några av oss glömmer bort hur det var förra året, några kanske är alldeles nya besökare som inte var med något år förut. Och tanken svindlar; kanske skulle arrangören få för sig att ändra tiden och inte ta samma som förr om åren.

2012-05-01 @ 12:51:47
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback