Sellnet, Sillerudsnätet för fiberutbyggnad.

Just nu är det närmare 300 medlemmar i föreningen för fiberutbyggnad i Sillerud (i skrivande stund 295) och det betyder att priset per fastighet som ansluts till nätet kommer att bli riktigt rimligt. Mer info finns på hemsidan!
http://sellnet.se/

Besparingar när det gäller avgifter till tv, telefon och dator kan man göra. Här finns en person som har beräknat den egna vinsten per månad till bortåt 500 kr
http://sellnet.se/fragor__svar.htm

Då är snart anslutningsavgiften till fiber intjänad.

Det här är den senaste kartan jag hittat på hemsidan. I kväll torsdag den 10:e maj  kl 19.00  är det möte på Tjolitta om fiber i Sillerud och nu måste vi börja bestämma oss, vilka av oss  som kommer med och vilka som väljer att stå utanför.
Det är nu som det finns bidrag för en installation i det egna huset. De som väljer att vänta får betala allt ur egen ficka.

 Vi kommer att ansluta vårt hus för vi är övertygad om att det gamla fasta telenätet helt enkelt kommer att läggas ner i glesbygden, det är inte lönsamt. I Östervallskog är det redan borttaget. Och tror jag i Långserud. Framtiden kanske kommer att kunna ge oss bra trådlösa alternativ, men det ligger nog tyvärr rätt långt fram, speciellt här, där vi bor långt ifrån varandra. Vi kommer helt enkelt att hamna sist i "lönsamhetskön", det finns mer vinst på att bygga ut först där folk bor tätare, den vinst som eventuellt sen används för att göra trådlöst hos oss.

Och till dess vill jag kunna använda tv, mobil och dator på ett snabbt och säkert sätt. Dessutom finns redan tecken på att värdet sjunker rejält på fastigheter som inte har bra uppkopplingsmöjligheter. Enligt fastighetsmäklarna så är det en given fråga från en presumtiv köpare redan idag om det går att använda dator och mobil i en fastighet som är till salu.

Uppdaterat: Jag har fått in kloka kommentarer på det här inlägget, läs gärna dem!

Kommentarer
Postat av: Rikard Ohlin

Ja det här är en mycket viktig fråga för framtiden jag tex.måste ha fiber om 2 år annars finns risken att jag inte får behålla ICA Skylten pga av all nyutveckling som kommer göras via nätet(ominstallation,byte av plattformar etc.Dessutom så är det ju så, att för att vi ska få trådlös kommunikation ex,4G så krävs det fiber mellan masterna som kommer att stå ca 500-700 meter isär att de stora bolagen satsar de pengarna här är inte troligt men det fina i kråksången är ju då att då äger vi vårat eget fibernät och kan alltså låta externa bolag köpa in sej på nätet vi behåller kontrollen och sillerudsborna kan tjäna pengar på sitt eget nät. Till sist det finns inget snabbare än ljustes hastighet dvs. fiber vad jag vet

2012-05-10 @ 09:07:43
Postat av: Henrik på Lakeviken

Grannens fastighet som är till salu har en köpare från Oslo tackat nej till då det inte fanns bredband, han arbetade från hemmet.

2012-05-10 @ 09:45:35
Postat av: Inga Magnusson

Rikard: Dina synpunkter var bra komplement till mitt inlägg här ovan, tackar för dem! Hoppas många kommer på mötet ikväll.

Postat av: Inga Magnusson

Henrik: Det Du skriver stämmer väl med vad jag hört från mäklare. Jag tror inte man behöver vara hemarbetande heller för att kräva fungerande uppkoppling. Bankkontoren försvinner och vi måste kunna sköta det mesta av den egna vardagsekonomin via nätet. För att inte tala om det jag gjorde igår; köpte biljetter till ett evenemang och i förrgår; köpte infomateriel att lägga i våra stugor.

2012-05-10 @ 09:50:55
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback