Peter Mangs

"Jag tror det blir bättre för mig utanför samhället. Jag gillade det inte, jag passade aldrig in”.

Citatet av Peter Mangs är hämtat från utredningen av  den misstänkte seriemördaren. Han är åtalad för bl.a. 3 mord och  12 mordförsök.  

Det är alltid svårt att förstå så mycket ondska, att kunna förgöra människor som man inte ens känner. Ett dåd mot mänskligheten själv liksom, ett dåd mot idéer, politik, kultur eller nåt. Men liksom när man läser om Breivik, så träder bilden fram av ensamhet, bitterhet, maktlöshet, empatibrist och känslan av utanförskap. Han tycks ogilla invandrare, kriminella och judar. Men motivbilden är splittrad.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/mangs-en-bit-av-mitt-liv-blev-stulet_7179581.svd

Mangs medverkar inte längre vid förhören, ibland håller han för öronen och sjunger USAs nationalsång, Living Doll, eller Don´t worry - be happy.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/haller-for-oronen-och-sjunger_7179233.svd

På "Politiskt inkorrekt" har PM skrivit ett antal kommentarer som kanske berättar något om hans tankvärld. Hans signatur har varit Usama bin Ladulås. Den websidan har varit polisen behjälplig i utredningen och de finns att läsa här:
http://avpixlat.info/2012/05/07/peter-mangs-och-politiskt-inkorrekt/

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Man önskar att det skulle gå att fånga upp dessa individer innan det är för sent. Fast det är nog inte lätt........

Postat av: Veiken

Ingen rolig gosse. Helt rätt, han passar inte in i vårt samhälle.

Svar: DEt finns säkert vägar att gå så du kan komma i kontakt med din förra brevvän på Zanzibar om du vill!

Om du söker, så lycka till! :)

2012-05-08 @ 16:22:37
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Inga M

Båda: Han var ändå hos någon och sökte hjälp innan och frågade mycket om dödande och hur människor blev efter att de hade dödat. Så det borde kanske ha ringt någon varningsklocka. Och så kan man väl önska att han liksom andra fått så mycket kärlek, gemenskap och värme i sitt liv att han inte hade hamnat i det läge av bitterhet som utlöste detta.Veiken: Jag vet inte riktigt hur man letar på Zanzibar på ett rimligt enkelt sätt.

2012-05-08 @ 16:44:37
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Ailas

Mer än en gång har jag funderat på, om det verkligen inte funnits någon som sett det galna hos dessa urspårade människor? Fast ja, kanske inte så lätt att göra något åt det i alla fall, så länge man inte vet att de gjort något olagligt. Men har ju rätt att vara "konstig"... Men visst är det tragiskt!

2012-05-08 @ 19:59:15
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: Anonym

Jag håller helt med dig Inga.

2012-05-09 @ 22:28:44
Postat av: Inga Magnusson

Veiken och Lennart: Det är ju svårt att hitta dem innan och straffa dem förstås, var och en har ju rätt att vara lite udda och konstig. Men de här udda och konstiga skulle kanske behöva ha någon sorts ställföreträdande omsorg och något slag kärlek ändå. Och nu menar jag inte sex utan varma omtankar om sin person. Men det är inte lätt att tina "små pojkar som stelnat till män" eller hur det nu var han skrev Sten Selander.

2012-05-09 @ 23:01:33
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback