Mer skogstillväxt än avverkning ...

... är det per år och Eskil Erlandsson flaggar för att det kan komma att huggas mer de närmaste åren. Det bör vara så att man avverkar ungfär lika mycket som tillväxten varje år så att det långsiktigt finns en balans i skogsbruket.  Behovet av balans gäller själva skogen men också ekonomin för den enskilde skogsägaren och landets nationalekonomi som är beroende av skogen.

Eskil Erlandsson bemöter kritiken i Zarembas artiklar med saklighet och klokskap.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/ministern-vi-behover-hugga-ner-mer-skog

Han påpekar att skogsägaren redan har en stor frihet att välja brukningsmetod samt att kontinuitetsbruk kan passa under vissa förutsättningar men inte alltid. Ibland ger det för dålig återväxt bl.a.

Eskil tar också fram att staten inte i onödan ska ingripa i den enskildes äganderätt och det är vi tacksamma för.  

Det är skogsägaren som äger sin skog och som ska ha ansvaret för att sköts på ett bra sätt, både ekonomiskt och miljömässigt. Det är inte grannar, SNF med Mikael Karlsson i spetsen eller andra som ska sköta den svenska skogen. Om man får fram en beslutanderätt för någon myndighet när det gäller skogsavverkningar så kommer det att resultera i en mängd överklaganden som drivs ända upp till EU.  Helt orimligt!

SNF och de andra stora miljöorganisationerna kan genom överklaganden få stora rubriker och därmed goda inkomster. Miljörörelserna är big business idag och försörjer många människor väldigt väl.  Förutom att man anlitar både anställda och många frivilliga för att arbeta med rena miljöfrågor så han man en kader av reklam- och mediaexperter i sin tjänst.   


Kommentarer
Postat av: Zarah

Det tar lång tid tills det blir normalt behov av avverkning i Erlandssons hemtrakter. Inte långt ifrån mina hemtrakter - och där avverkade Gudrun så bra för många år framöver för några år sedan... Tänk vad kvinnor kan...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback