Hyra ut stugor ...

... veckovis till turister har vi ägnat oss åt de senaste 12 åren. Vi har byggt dem själva och de ligger alla enskilt, ingen stugby. Först var det  bara ett men  numera alltså tre. Det kan se lättvindigt och arbetsfritt ut, som att bara  lämna och hämta in nycklar,  men det är det inte. Man måste ha ständig koll om det ska fungerar på sikt. Med ett enda hus var det inte så mycket bestyr men nu med tre så är det mycket pyssel, speciellt så här i början på säsongen.


Bytt ut tre sängar har  vi gjort  i år. Allting slits.


Tvätta täcken och överdrag och madrasskydd måste man annars blir det unket och schabbigt.


Kolla och fixa med myggnät. Se till att fönstren inte gror igen.


Byta toaborstar, se till så att det är rent i våtutrymmen.


Tvätta och byta ur kuddöverdrag


Betassa stolar och bord och sängar.


Se till så att "rökhinkar" med sand finns på veranda och altan annars är det snart fullt med fimpar runt husen. Vi får ändå plocka ibland.


Hålla efter städningen så det inte blir sånt här i hörnen / mellan säng och vägg.Skura spisfläkten. Sån städning kan man inte begära att de tillfälliga gästerna ska göra.


Samla in kvarglömda persedlar, sånt som kan bli kvar under sängar som här två strumpor.

Sen är det gräsklippning / gräsröjning runt husen och tömma sopkärl som blir för fulla mellan tömningarna som sopbilen gör. Rengöring av grillar lite nu och då. Koll på bryggor. Service på båtar, propellerbyten, spöhållarbyten, laga hål i skrov,  och hela tiden serva med bensin, turistrådgivning  i största allmänhet oftast på tyska eftersom gäster från forna Östtyskland inte förstår engelska  (var finns älgarna? var kan man handla? var köper vi fiskeredskap? hur tar man sig till linneväveriet i Klässbol?  Bra restaurang i närheten?).

Total närvaro och jour dygnet om gäller hela säsongen om det händer något som behöver åtgärdas. Om vi reser bort i flera dagar så måste det finnas någon annan på plats som kan rycka in, särskilt när gäster anländer och lämnar.

Samtidigt så tycker vi om att träffa människor och prata bort en stund och brukar försöka hinna med att ha lite mer kontakt än bara det formellt nödvändiga.

Tja, det blir väl mer eller mindre en livsstil, en väldigt speciell sådan och den passar oss.  Fast just nu en period så har det varit mer än vanligt.

Kommentarer
Postat av: Herta

Men så uppspaltat och redigt Du har gjort denna beskrivning. På Ön finns förståss inte tre hus utan ett men jag vet vad Du menar. Själv är jag helt slut efter vårens första genomgångsstädningochgöraiordningalltinförsommaren.

Postat av: Kerstin Dahl-Blomquist

"Betassa",det ordet gillar jag!

2012-06-01 @ 18:01:34
Postat av: Inga Magnusson

Herta: Ja egentligen en otacksam uppgift eftersom resultatet inte direkt märks. Det märks bara om man missar något.Kerstin: Ha ha... ja jag gillar det också, passade bra!

2012-06-02 @ 01:26:51
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Landkrabba

Vart någonstans ligger de här stugorna? Någonstans i Värmland antar jag... Vi gillar att semestra i Sverige och att du hyr ut stugor skall jag lägga på minnet!

2012-06-02 @ 14:23:37
URL: http://landkrabba.blogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Landkrabba: Husen ligger i Årjängs kommun, Silleruds församling, vid sjön Östra Silen. Du är sååå välkommen!

2012-06-02 @ 15:31:24
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback