Etta, BIM o cert för Jazz ...

... blev det på hundutställningen i Årjäng igår lördag! Vi är förstås jätteglada för det! Ungefär som stolta, hemmablinda  föräldrar så tycker vi att han är fin och men nu vet vi att fler tycker så. Han väldigt lätt att ställa ut, lugnet själv, van att uppföra sig väl och har snygga rörelser. Nu har han vuxit till sig och fått en kraftfull  hanhundsprägel För den oinvigde kan jag berätta att BIM står för att han blev Bäst i motsatt kön. Det innebär att en tik blev BIR, Bäst i rasen och så blev Jazz bästa hane. Cert står för  certifikat, det kan ges till någon / några hundar i varje klass. Nu vill Roland fortsätta ställa ut honom, för med tre ettor på utställning så blir han utställningschampion. Om man lägger det till hans jaktchampionat och hans extremt trygga lugn, så borde chanserna att få parningar öka betydligt. Och det är ju det vi vill, få en valp efter honom.

Det lugna och trygga hos Jazz är väldigt ärftligt. Hans far "Spärns Rapp" var också sådan behövde aldrig koppel på sig utan höll sig nära och lydde husse direkt. Så har det varit med syskon också. Det är just det här lugna som vill få ha kvar i en ny valp.

Kommentarer
Postat av: Selma

Det är en värld för sig med utställningar. Dottern hon ställer ut sina katter hon.

Postat av: Znogge

Grattis till en lyckad dag i ringen!

2012-05-13 @ 09:31:12
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Marie

Ett stort grattis till hela "familjen" :-)Och tack för att du förklarade alla förkortningar och titlar. Jag har ALLTID undrat vad de står för. Liza som vi hade var ju utställd och både nationell och internationell champion, men det var innan vi tog över henne så jag lärde mig tyvärr ingenting på att hon hade sina titlar.

2012-05-13 @ 09:32:01
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Lena

Grattis på väg till ett dubbelchampionat! Då kommer nog damerna att stå i kö.

Vi som alltid haft tikar har inte behövt bekymra oss för att få valpar. Men marigt var det att hitta en bra hane.

2012-05-13 @ 09:37:01
Postat av: sylvia arthursson

Blir inte förvånad att min fina Punkarn blir val,han har alltid varit bäst krama honom från mig gerna ett godis ben.Var till graven det blomade så fint med röda tulpaner.

2012-05-13 @ 15:03:44
Postat av: Trolda

Grattis till Vovven och till de stolta "föräldrarna" så!!! =D Han ser verkligen stolt och glad ut er vovve. :)Trolda - kramar =D

2012-05-13 @ 20:55:21
URL: http://trolda.blogg.se/
Postat av: Pillan

Grattis!!

Snart är dubbelchampionatet klart : )

2012-05-14 @ 20:30:35
Postat av: Suss

GRATTIS till Jazz, hoppas han fick något gott att gnaga på och att fira med. Grattis till er också, ni har väl också del i det hela?

2012-05-14 @ 23:08:12
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback