Dop ...

... var vi på igår lördag i Silleruds kyrka! Det var vackert och rörande. Vi var ju med redan när mamman till den här lille gossen döptes, hon är vårt fadderbarn.


Kyrkan är fin men just nu under reparation av den flagnande fasaden. Vädret var strålande vackert, bortåt 30 grader i skuggan. Dopceremonin har de senaste åren utvecklats fint, det är avspänt men ändå högtidligt. Barnen känns välkomna i kyrkan och får gärna komma fram och titta. Gesten när prästen  lyfter upp barnet och välkomnar till församlingen är mäktig. Sen följer en rundgång ner i kyrkan för att visa alla gästerna i bänkrader och alla kan  ta kort i närbild  förstås. Uppskattat är det. Faddrar var pappans syster och mammans bror. Namnet Charlie är eget och de andra är hämtade från pappa och mormors far tror jag; Marcus och Albin.
 Efter dopet var vi alla välkomna till förfriskningar utanför sockenstugan. Barnen kunde leka på den lekplats som kyrkan ordnat här bakom.


Sen bjöds vi alla  på fantastiskt god hemlagad mat. Vackert dukat var det ockå, tre långa bord gick åt, många var vi, nästan fullt.

Huvudpersonen hade förstås en central placering. Han är bara sååå söt! Doppresenterna funderade vi länge på, men till slut blev det en skyddsängel av glas gjord av Gitta i Hagen och så en liten rostfri termos från Reinholdssons där hans namn kan graveras in. Den är verkligen tänkt som en doppresent. Först går det att ha varmvatten till vällingen i den förstås, men framför allt ska den vara med till matsäcken sen när gossen ska börja lära sig jaga ihop med Roland o morfar Rune.

Kommentarer
Postat av: Gunnel

Vilken gullunge! Jag ser fram emot sommaren då mitt lilla barnbarn ska döpas. Ha en fortsatt fin söndag.

Postat av: Zarah

Det var en pigg och söt liten kille. Fin dopfest ser det ut som också. Det här med doppresenter och presenter över huvud taget är svårt, tycker jag.

2012-05-27 @ 20:21:32
URL: http://verandan.svenskablogg.se
Postat av: Sara Johansson

Tusen tack för de fina dop presenterna! ska gravera in namnet i den fina termosen så väntar bara charlie på att få använda den på kommande jaktturer;-),i väntan på det så får vi använda den till vällingen!

Tack även för den fina ängeln!

Kram från Sara Marcus och Charlie!

2012-05-27 @ 20:30:54
Postat av: Trolda

Åh en sådan Sötnos!!! =D Och jag älskar verkligen när de små killarna bär SJÖMANSKOSTYM! =D Och vilket vackert och trevligt dop, och en fin present ni gav.Trolda - godkväll! :)

2012-05-27 @ 20:41:46
URL: http://trolda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback