Åldersdiskriminering ...

... är förbjuden inom arbete och utbildning men tillåten inom andra områden.  Ett exempel läste jag hos Verandan, om en bror som nekats att hyra bil pga att han fyllt 70 år! (Oj, snart är jag där!).
http://verandan.svenskablogg.se/2012/05/aldersdiskriminering/#comments
 Nu vill regeringen utöka  förbudet mot åldersdiskriminering och det får man tacka för.
http://www.dn.se/ekonomi/regeringen-vill-infora-forbud-mot-aldersdiskriminering


Kommentarer
Postat av: Zarah

Intressant! Frågan är HUR det ska kunna bevisas att det är åldersdiskriminering.Inom arbetslivet har det funnits lag mot åldersdiskriminering ett antal år. Varje gång jag har hört talas om ett sådant som granskats så har arbetsgivaren pekat på andra skäl till varför det blev som det blev.... Det har inte gått att motbevisa att så är fallet, även om väldigt få eller någon tror på det!I och för sig när folk stoppas på grund av ålder i sådana fall du nämner och likaså min bror så är det ju inte så svårt att peka på att det är födelseåret som spökar. Det ska bli intressant att följa detta.Postat av: Gunnel

Hur kan något vara diskriminerande ibland men ibland är det helt ok? Jag fattar ingenting, och säkert inte de som hittat på det heller.

2012-05-14 @ 17:19:42
URL: http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com/
Postat av: Selma

Är inte just det att det alltid går att hitta en annan försklaring det som gör att all diskrimineringslagstiftning ter sig rätt tandlös?

2012-05-14 @ 19:50:39
URL: http://frunatmaken.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback