Mediadrev ...

... pågår hela tiden. För en gångs skull pågår ett sånt som är till min fördel. En får tacke!

Det är mediadrevet för att höja lärarnas löner så att man ska undvika den nationella kris som är på gång genom att det står en massa platser tomma  på lärarutbildningarna, samtidigt som många lärare går i pension de närmaste åren. Det blir alltså inte så bra om det kommer att fattas utbildade lärare.  En del av det här kompenseras av att barnkullarna minskar och att småskolor läggs ner för att möta de lagstadgade kvalitetskraven på lärares behörighet. Men det lär ändå fattas många lärare framöver.

Antingen är alltså mediadrevet  som stödjer kraven på högre lärarlöner initierat av Sveriges mediamänniskor pga omtanke om nationens bästa  eller också handlar det om att ett speciellt parti  (MP) har intressen i ämnet, ett parti som har många anhängare just i mediakretsar. Skulle önska att jag inte vore så luttrad och lätt cynisk när det gäller politik och media.  
 
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/lat-riktigt-bra-larare-fa-riktigt-bra-betalt_6939961.svd
http://blog.svd.se/politikdirekt/2012/03/spannande-med-privat-lararutbildning-sager-bjorklund/
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/staten-bor-skjuta-till-pengar-till-lararna_6941101.svd

Miljöpartiet håller just nu på med en charmoffensiv riktad mot lärare och skolintresserade. Det skrivs debattartiklar tillsammans med lärarfackens ordföranden, det görs utspel i olika skolfrågor. Kanske är det anledningen till mediadrevet som är positivt för oss lärare inför pågående löneförhandlingar. Om man är konspiratoriskt lagd skulle man kunna misstänka att det finns en uppdelning inom det röd-gröna blocket; MP möter Alliansens skolpolitik och S möter Alliansens jobbpolitik.

Ett annat mediadrev just nu handlar om att stödja centerledaren Annie Lööf. Jag vet inte varför hon plötsligt har mediauppbackning. För sin ungdom? För att hon ser prydlig ut och blev minister och partiledare innan hon ens fyllt 30? Eller för att den borgliga pressen vill stödja ett parti som är på dekis, på väg ut ur riksdagen om man inte får aktivt mediastöd och stödröster i nästa val? Eftersom C inte har lyckats med att på riksnivå presentera någon politisk linje och någon politisk konkretion så återstår att vinna sympati på en trevlig partiledare. Det poppar hela tiden upp såna här artiklar om Annie Lööf, artiklar som inte handlar om något speciellt politiskt utan om henne som person. Tja, det är som vanligt.
http://www.dn.se/livsstil/intervjuer/annie-loof-jag-ar-trygg-och-stark 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback