Äntligen vårblommor!


Ett litet stånd med krokus och ett med blåsippor finns kvar och blommar nu. Måste komma ihåg att plantera mer krokuslökar till hösten. Det är så roligt med de första blommorna och tomt om det inte finns några.


Den här är väldigt kär för mig. Det är sista blåsipporna som jag har kvar efter min mammas blåsippor, de som hon tog med hit till Sillerud när hon flyttade. De verkar tyvärr inte trivas hos mig och minskar för varje år, men alltså en liten spillra kvar. Ändå har jag fjäskat med granris under vintern.

Kommentarer
Postat av: Selma

Blåsippor är svåra att få att blomma där man vill. Jag tänker som du varje vår. Till hösten ska jag köpa mer lökar.

Postat av: Znogge

Blåsippor är verkligen det där lilla extra!

2012-03-15 @ 08:54:04
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Annika

Blåsippor är såååå fina. Visst är de fridlysta i vissa delar av landet? Eller har jag fel. Så att ha dem i rabatten är ju undebart. Kramiz.

2012-03-15 @ 09:34:55
URL: http://badtant.bloggo.nu
Postat av: Gunnar

Blåsippor är väl inte så vanliga härikring men det lär finnas platser där dom växer vilt. En underbar blomma!

2012-03-15 @ 12:19:15
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com/
Postat av: Lena

Blåsippor behöver lite högre pH och växer ofta på skalgrus eller andra ställen där det finns kalk i jorden.Granris har lågt pH och barren gör jorden surare. Kalka inte med trädgårdskalk, det kan lätt bli för mycket. Lägg ett par bitar kalksten eller cement (= kalciumoxid) nära plantan. Då vittrar kalken sakta ut och hjälper din mammas blåsippa att överleva.Har du en pH-meter på skolan kan du kolla jorden, där plantan står.http://skoltips.wordpress.com/2008/03/21/blasippan/http://www.neovita.com/orkideer/no.cgi?gem=visaArtikel&postid=199420Lite orchidejord, som toppdressing, kan också hjälpa upp ett lågt pH och ge näring. (Har du lerjord i din rabatt?)

2012-03-15 @ 15:03:30
Postat av: Inger Maryissa

Så ljuvligt med vårblommorna som börjar titta fram, och de är tydligen tidiga i år...

men visst blir man glad...vi går mot ljuvliga tider nu

Mysiga foton !

trist att den sista blåsippan du har kvar efter din mamma minskar för varje år...hoppas att vårsolen lyckas locka fram den igen2012-03-15 @ 17:14:52
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Lena: Tack för länktips, jag ska testa med dina tips. Det är rätt så lerigt i min rabatt tyvärr. Nu finns ju kalk förstås i den putsade väggen bredvid sippan, men det kanske inte räcker. Ska pröva att kolla phvärdet i jorden.

2012-03-16 @ 03:10:09
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback