Testar bara ...

...att skriva med min nya iPad. Den har ett trådlöst tangentbord med så man kan skriva på det istället för på skärmen. Funkar himla bra och är absolut en prisvärd investering. Ska bli roligt att se hur den här passar mig. Först o främst blir den en surfmaskin där jag kan  läsa tidningar och bloggar, en smidig dator med mobilt bredband som går att ta med överallt.  Sen vill jag vill lära mig att filma med den och ta kort med den, spara och skicka. Det kan jag inte än. Och så skype förstås så småningom.

Kommentarer
Postat av: Selma

Jag gissar trots allt att den blir lite klumpig som kamera. En ipad är annars ett underbart sällskap. Jag laddar ner böcker och läser på den, kollar tidningarna och så ser jag på missade tv-program, gärna i sängen.

Postat av: Börje

Ipad med separat trådlöst tangentbord låter som precis vad jag behöver. Intressant att höra dina erfarenheter. Hur funkar det mobila bredbandet tycker du? Räcker det till för filmer osv?

Svar: Börje: Sep. tangentbord är perfekt när det är trådlöst. Jag klarar inte att skriva snabbt på pekskärm. Det mobila bredbandet som jag har är telias. Det fungerar överallt där mobiltelefon funkar. Men snabbheten är alltså beroende på var någonstans jag befinner mig och hur många i närheten som också är ute och surfar. Jag använder aldrig till film men föreställer mig att det ofta skulle bli problem att få hastigheten att räcka till för det.
Inga Magnusson

2012-06-30 @ 09:38:06
URL: http://hoglander.se/blog
Postat av: TT

Ah, man lär sej något nytt varje dag! Ska också inhandla ett trådlöst tangentbord till min för jag tycker det är lite bökigt med pekskärmen!

2012-07-01 @ 20:42:26
URL: http://tyratok.blogg.se
Postat av: Lennart Carlstedt

Om du vill ta kort och skicka kan du ladda ner appen Instagram. Den är bra.

Och visst kan du fota med den men den har en upplösning på 5 Mpix jämfört med din Ixus som har 12. Så det blir ju mycket bättre kvalitet med den.

Du har säkert rätt i att det kan hacka med film över 3 g-nätet. Litet beroende på vilken hastighet du har med just ditt abonnemang.

En toppensak du kan göra är att låna hem böcker från biblioteket. Suveränt när man vill ha en bom som det är lång kö på.

(Nej, jag har ingen Ipad - jag gillar inte företaget Apple. Skulle hellre ha en Samsung Galaxy Tab med Android.

Svar: Tackar för tips. Kvaliteten på foton har inte bara att göra med pixlar. Jag använder mina bilder mest till bloggen o då behövs inte mer än 0,6 megapixlar. Pixlarna är mest användbara om man vill dra upp bilderna i storlek på papper och det gör jag sällan.
Inga Magnusson

2012-07-01 @ 22:37:42
Postat av: Lennart Carlstedt

Helt rätt, Inga! Även kameratillverkarna har börjat dra i bromsen när det gäller "pixelracet". Om man vill beskära en bild och publicera är det bra med lite fler. Men rent allmänt har en riktig kamera bättre optik och ger bättre bilder speciellt i dåligt ljus än mobil eller Ipadkamera.

2012-07-04 @ 00:16:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback