Sommarskola ...

... dyker upp som en idé ibland. Just nu när sommarlovet hägrar känns det främmande att erbjuda elever sommarskola. Men som ett frivilligt alternativ för den som vill och som behöver komplettera skolresultat av olika skäl är det nog inte så dumt. Det är väl bra om det finns olika alternativ. Tvinga någon till sommarskola låter grymt men det har väl inte varit ett förslag heller antar jag.

Som vanligt jämförs med Finland som får bra skolresultat på sina elever. Och vi funderar på varför. Det finns säkert flera förklaringar. Den svenska skolan har inte haft så bra stöd för de elever som kommer hit med annat hemspråk och det slår igenom på de elevernas skolresultat. Finland har inte ens behövt grubbla över den problematiken eftersom man knappt har någon invandring alls.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/fel-att-tvinga-barn-till-sommarskola

Kommentarer
Postat av: Znogge

Som frivilligt alternativ ja men annars fungerar det nog inte. Kanske vore det dessutom att föredra att skolan var statlig...



God morgon!

Postat av: tant Hannele på Hisingen

jag var tvungen att läsa på somrarna när jag inte klarade svenska och tyska, annars fick jag göra om en hel klass...

2012-06-14 @ 09:09:39
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Lennart Carlstedt

Här i Falkenberg har vi frivillig sommarskola. Ca 60 elever går där och tycker det är bra.



Finland har friskolor men bara 2% av eleverna går där. De har samma finansiering som vanliga skolor. I Norden är det bara Sverige som tillåter vinst i skolverksamheten. (Apropå att John Bauer-skolorna fått underkänt av Skolinspektionen.)

2012-06-14 @ 22:13:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback