Alliansen backar ...

... i opinionsmätningarna. Jag undrar om det beror på Filippa Reinfeldt? När hon lämnade sin man (eller han lämnade henne?) så förändrades den annars karismatiske ledaren Fredrik Reinfeldt. Han tappade något av den nalleliknande trygga värmen som  varit ett kännemärke i hans framtoning. Landsfaderlighets-imagen fick en törn, den som skulle attrahera väljarna i kristider. Sen kan separationen naturligtvis ha påverkat hans sätt att tackla praktisk  politik och opinion. Kanske mer fyrkantigt, okänsligt och enkelspårigt. En livspartner är alltid en viktig person i hur en ledare hanterar sin uppgift, de vardagliga samtalen formar perspektiven.

Jag tror att det hände något med Reinfeldts politiska förutsättningar när han och Filippa delade på sig och det har fått konsekvenser i opinionen.
http://www.dn.se/nyheter/politik/valjarna-pa-de-rodgronas-sida
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svd-sifo-krisen-gynnar-inte-m_7283181.svd

Senare idag kommer jag att göra inlägg om gårdagens besök i det nya huset. Vackert förstås och intressant på flera sätt.

Nu hör jag att gubben kör loss med röjsågen, sånt kräver ett visst mått av sansad övervakning så det är bäst jag slutar blogga och ger mig ut i trädgården för att rädda det som räddas kan!

Kommentarer
Postat av: Znogge

Tror helt klart att det ligger något i det. En lycklig småbarnsfamilj ser liksom stabilt och bra ut...

Postat av: Zarah

Tycker nog att han kändes trött och inte engagerad långt tidigare än skilsmässan blev offentlig. Kanske är det så att när de kommer nya har de många idéer med sig som de genomför. De känns de trovärdiga, trygga och engagerade. När de sedan infört det de brunnit för mest kommer tröttheten, de blir litet handlingsförlamade. Så var det med Göran P och ibland börjar Reinfeldts nuvarande stil jämföras med GP:s.

Sedan påverkar förstås en dålig relation hur personen mår, vägen till skilsmässa är jobbig, kanske jobbigast innan beslutet är taget och processen genomförd. Är de dessutom offentliga personer så blir det förmodligen än jobbigare då det diskuteras i media.

Men som sagt, jag tycker att Reinfeldt kändes "slut" långt innan beslutet om skilsmässa blev offentligt.

2012-06-18 @ 12:19:32
URL: http://verandan.svenskablogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback