Utbredd okunnighet i de gröna frågorna ...

... är det hos det svenska folket. Men det finns ett stort intresse och starka opinioner i de här frågorna, framdrivna av smala  intresseorganisationer och sensationslystna medier. Ungefär så skriver en uppsalaforskare, Lennart Bengtsson, i UNT.
http://www.unt.se/debatt/okunniga-svar-om-klimatet-1797901.aspx
 
Och jag som trodde att detta mest gällde i rovdjursfrågorna, vilka politiskt verkar vara totalt i händerna på just starka känslor och  allmän okunskap hos den  naturbetraktande röd-gröna mediemajoriteten i landet!  De som brukar naturen, inte bara betraktar den,  har ju smärtsamt fått sig till livs erfarenheter som bidrar till att höja kunskapsnivån ett rejält snäpp.
 
Tydligen är det så att vi i gemen har en falsk bild av enorma koldioxidutsläpp, snabbt smältande isar,  alarmerande global uppvärmning osv och med den i bakhuvudet så drivs det fram politiska beslut som alltså är kortsiktigt  populistiska, inte långsiktiga och sakligt förankrade.
 
Så här skriver Lennart Bengtsson bl.a.: 
"I en tid då politikerna ser som sin främsta uppgift att förverkliga folkviljan är det också viktigt att försäkra sig om att folkviljan bygger på fakta och inte på felaktiga föreställningar som i detta fall. Risken är då att det blir galet den goda viljan till trots".
 
Borde månne staten ta ett större ansvar för att fakta sprids och inte uppblåsta myter när det gäller de gröna frågorna? Jag menar som en motvikt mot särintressenas medieinflytande ( 56 % av Sveriges journalister röstar på MP eller V!)
 
Även Svd skriver om detta:
 
http://blog.svd.se/ledarbloggen/2012/07/19/okunnigt-om-klimatet/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback