Stortravet i Årjäng 2012

Årjäng har alltså en vacker och välbesökt travbana. Travet har gamla traditioner här i Nordmarken. Man började tävla med sina nordsvenska skogshästar på isarna under vintern, alla jobbade ju med skogsarbete ¨på den tiden. Sen byggdes travbanan i Årjäng som en av de första i Sverige. Travet utvecklades mot mest varmblodslopp och det kom till olika sätt att spela på hästarna, både på den egna travbanan och på distans.
http://www.nwt.se/arjang/article1138032.ece
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/article15120751.ab
Stortrav är det en gång varje sommar på Årjängs travbana. Det är ett evenemang som drar till sig  duktiga hästar och en stor publik. I år var det 12.000 personer som hittat hit, det är ett par tusen fler än de c:a  10.000 som bor i kommunen! Bra kuskar kommer också; Björn Goop, Olle Goop, Erik Adielson, Örjan Kihlström bl.a.
 
 
 
 
 
Det finns en fin lekplats för barnen. 
 
 En sån här dag bjuder på en avdelning med smådjur....
 
 
.... och en avdelning med högdjur! ;-)
Dagen till ära fanns  snyggt välklädda  landshövding Eva Ericsson på plats med tal, liksom Kjell Ericsson ordf i travsällskapet. Hanne Hermansson sjöng värmlandsvisan vackert även om ljudanläggningen inte gjorde henne rättvisa.
 
Vi tog plats i restaurangen tillsammans med goda vänner från Göteborg och hade en himla trevlig dag. Det är  roligt att umgås med vänner som hängt med i så där 30 år, som dessa. Vi faller direkt  in i den gamla vanliga skämtsamma jargongen, fast vi inte ses så ofta. Och besöket på Årjängs stortrav har blivit en trevlig  tradition.
 
God mat och bra service är det trots fullsatt.
 
 
 Så här ser det ut vid totalisatorn där man kan spela på hästar och hämta ut eventuella vinster.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback