Lurad av kommentarer ...

... blir man ibland på bloggen. Den som kommenterar vet att man ofta går in och läser en kommentators blogg om det finns en adress dit. Oftast är det trevligt att komma in och läsa andras bloggar, men ibland blir man lurad. Man kan hamna på en kommersiell blogg som får betalt per besök eller helt enkelt bara bli lurad till en blogg som skrivit ett illvilligt och elakt inlägg.
 
Jag är i alla fall glad åt att ha en krets av trevliga bloggvänner som skriver kommentarer i hederligt uppsåt. Det behöver inte alls vara "hålla med"- kommentarer men i alla fall  ärliga.
 
Sedan december 2005 har jag varit en rätt flitig bloggare. Min blogg är rätt liten, men har många fler läsare än jag trodde var möjligt när jag började. Läsarna vet jag inte så mycket om men bloggvännerna har skiftat under den här tiden.  Några har tröttnat på bloggandet och  slutat. Rut O avled i hög ålder, hon  var 90+ , en av mina  allra käraste bloggkontakter. Jag saknar henne och jag är fortfarande inne och läser hennes blogg ibland, där hon berättar om sin barndom uppe i Stömne. Tacksam att bloggen får ligga kvar, den finns på min länklista.
 
Åter; med någrabloggar  upptäcker man att det finns stora skillnader i grundläggande människosyn och då kan det bli svårt att fortsätta en tät kontakt. Det handlar inte om politik eller åsikter utan när man till slut märker att det i en blogg lyser igenom ett grundläggande  förakt för svaga och utsatta, bloggar som mobbar, direkt eller indirekt. Då backar jag och är glad för att jag har avslutat några sådana kontakter.
 
Bloggandet ger ett friutrymme som man ska använda sig av, då blir det som bäst. 

Kommentarer
Postat av: Mia

Instämmer helt i dina tankar.

Postat av: Gunvor

Var det bloggen om tiggarna? Kan tänka att det kom en del obehagliga kommentarer där... ’Organiserat’ betyder nog mest att det är familjegrupper av romer från Balkan, som trots allt har det bättre här. Men man vill ju inte uppmuntra tiggeri. Själv ger jag aldrig nåt, men får dåligt samvete hur jag än gör.

2012-07-05 @ 17:31:34
URL: http://svenska.iedior.se
Postat av: Selma

Visst får man ibland märkliga kommentarer men det balanseras mer än väl av alla trevliga människor man träffar i bloggosfären. Jag tillhör väl dom som rätt ofta inte håller med och kanske ännu oftare låter bli att svara på sådant där jag vet att du vet vad jag tycker. Kanske borde man vara mer propagandistisk men bloggen är mitt privata nöje och så får det bli.

2012-07-05 @ 18:32:26
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Veiken

Bloggare som fiskar blir jag galen av... ibland märker jag det innan jag har klickat på en länk, men inte alltid. Jag har i alla fall haft tur med mina bloggvänner. Jag tror att dom flesta är trevliga människor som har en del att tillföra, när jag läser. Någon gång har jag fått otrevliga kommentarer, men det finns en papperskorg.... Ha det gott!

2012-07-05 @ 19:03:59
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Freedomtravel

Jag tycker att de allra allra flesta kommentarer är trevliga och positivt menade, vilket självklart inte innebär att alla måste hålla med en om allt. Men det lustiga är att när man får nåt negativt eller otrevligt så minns man det så mycket mer... det kräva liksom många positiva konstruktiva kommentarer för att väga upp. I alla fall känner jag så...

2012-07-05 @ 19:54:20
URL: http://www.freedomtravel.se
Postat av: Gunnel

Jag har själv bara positiva erfarenheter av kommenterandet, men vissa bloggar jag varit inne och läst på, får mig att bli lite vaksam. Men det är ju bara att inte kommentera nåt där eller gå in och läsa fler gånger.

2012-07-05 @ 21:34:13
URL: http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com/
Postat av: Gunnel

Jag har själv bara positiva erfarenheter av kommenterandet, men vissa bloggar jag varit inne och läst på, får mig att bli lite vaksam. Men det är ju bara att inte kommentera nåt där eller gå in och läsa fler gånger.

2012-07-05 @ 21:34:31
URL: http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com/
Postat av: Lennart Carlstedt

Jag håller med dig. Det är ungefär som kommentarerna på t ex Aftonbladet - en del inlgg där är så obehagliga att man tycker att moderatron borde ta bort dem.

2012-07-05 @ 22:26:33
Postat av: anne

Kanske är jag feg men när det gäller "okända" bloggar så struntar jag i att kommentera på inlägg som är mer eller mindre medvetet provocerande. Och med "kända" bloggar...Där är det olika intressant att gå in i diskussion, det beror väl på vad det handlar om.

Men nog finns det hur många knäppgökar i bloggosfären alltid! :)

2012-07-06 @ 19:14:51
URL: http://annnne.blogg.se
Postat av: Inger Maryissa

Jag har också fått såna besökare som lämnat en kort kommentar och adress till en kommersiell hemsida
och jag blir ganska sur också...
Idag har jag spärrat ett par sådana besökare..

jag är också så glad över alla gulliga och trevliga bloggvänner man fått med tiden, och t.om genom åren...
som jag uppskattar så mycket
ha det så gott och ha en fin helg

2012-07-06 @ 21:24:45
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback