Husvård

Igår tisdag orkade det vara fint väder hela dagen! Faktiskt varmt och soligt. Vi passade på att göra husvård; Roland sopade taket och jag skurade verandan ren från alger och mögelväxt. Taket är alltså så fullt med mossa  så det kunde lika gärna vara ett äkta mosstak. Vad gör man åt eländet?
 
Nu köpte vi någon mossdöd och sprutade på efter sopningen. Det ska verka någon månad, sen ska mossan lossna och inte komma tillbaka igen på flera år, om man ska tro reklamen. Och det vill man ju gärna göra. Men huset byggde vi 1977, pannorna börjar bli tunna nu och antagligen måste vi snart byta taket. Det finns ju en given livslängd på allt. Men takbyte är ju ett kostsamt och jobbigt projekt så vi drar gärna på det.
 
Tujan och idegranen vid väggen tog vi ner till hälften, det är resterna som ligger på pallgafflar på traktorn längst fram i bild.
 
På understa bilden syns det som blommar just nu; lysingen. Praktlysing heter den väl tror jag. Såg något liknande växa vilt vid nya huset men är osäker på om det är samma sort eller en enklare vild variant. Tacksam i alla fall.

Kommentarer
Postat av: anne

Takbyte har vi gjort en gång och det var då så traumatiskt att det inte var sant! Det fanns inte en rät linje på hela det huset och att då få enkupigt taktegel rakt, det var inte lätt kan jag lova! :)

Postat av: Herta

Verkar klokt att bestämma en dag för sådant, så det blir av. Finns mycket annat som är roligare.

2012-07-18 @ 20:42:52
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se
Postat av: Herta

test

2012-07-18 @ 20:43:31
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se
Postat av: Herta

Vet inte om kommentaren kommit fram.

2012-07-18 @ 20:44:14
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se
Postat av: Lennart Carlstedt

Mossa är knepigt - inte säkert den försvinner. Sen är jag väl allmänt skeptisk till kemisk bekämpning.

2012-07-18 @ 22:27:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback