(C) 3,5 % stöd på riksnivå!

Det var förväntat att partiets försök att sudda ut landsbygdsstämpeln och bli ett slags allmänliberalt "Mädchen für alles" - parti med en rejäl nypa storstadsfjäsk skulle bli en katastrof. De gamla väljarna har flytt och några nya har man inte lyckats attrahera med det här luddiga snömoset.


En krönikör i en av de större dagstidningarna beskrev bilden av den nya C-politiken som att dra ut en ko på Stureplan tror jag. (Eller kanske var det Sergels torg?)
 

Kärnväljarna med intressen i jord, skog, landsbygd, regionalpolitik, bra mat,  rovdjursfrågor, småföretagande, vägar och järnvägar har nu skrämts iväg till missnöjespartierna / Moderaterna. De har egentligen inget politiskt parti som företräder dem på riksnivå längre. Enda chansen att rädda tillbaka väljarna och partiet som riksdagsparti är att göra en tvärvändning i politiken i riktining mot de traditionella områdena igen och ta in Eskil Erlandsson som partiledare.
 
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/centern-under-riksdagssparren_7326523.svd#
http://www.dn.se/nyheter/politik/sadan-ar-c-valjaren
http://www.dn.se/nyheter/politik/centern-under-riksdagssparren
http://www.expressen.se/nyheter/katastrofsiffra-for-centern-35-procent/
http://www.aftonbladet.se/debatt/article15081624.ab

Kommentarer
Postat av: Selma

För mig känns det som om Centerpartiet har hamnat långt till höger om moderaterna och jag känner inte alls igen partiet.

Postat av: Lennart Carlstedt

Jag håller med. Vad tycker ni om Annie Lööfs tal?

Svar: Har inte hört Annie Lööfs tal i Almedalen. Det var säkert som vanligt fullt av ideologisk retorik, med floskler staplade på varandra.
Inga Magnusson

2012-07-06 @ 22:28:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback