Planeringsdag ...

... fick vi börja vårterminens jobb med igår måndag. Mycket  uppskattat! Aktiviteten var hög, alla for som skållade råttor för att förbereda för för en ny termin och för  elevernas ankomst idag tisdag. En sån dag behövs verkligen. Några nya medarbetare får vi också. Bl.a. så ska en kollega starta upp sin forskarutbildning. Det innebär att hon jobbar en dag i veckan och studerar de andra fyra.

 Även om det blir ett tomrum utan henne så glädjer jag mig över att hon får möjlighet att fördjupa sig i ett ämnesområde som hon är intresserad av. Dessutom är det rent generellt efterlängtat att vi får mer skolforskning i Sverige och framför allt bättre skolforskning. Den vi har haft hittills har inte imponerat vare sig med valen av fokus eller kvaliteten. Det har ofta handlat om sånt som varit ointressant för skolans vardagsarbete och väldigt lite har varit av sådan dignitet att det publicerats i den internationella forskarvärlden. 

Skolministern borde få lite cred för att det nu finns statliga pengar som bidrar till detta.  Många av oss  tror och hoppas att om fler lärare forskar så ska det bli mer av forskning som vi har nytta av på riktigt i skolan.

Kommentarer
Postat av: Selma

Visst är det lite mycket tycka kring skolan och lite framforskat verkligen veta.

Postat av: Znogge

Händer mycket inom skolan nu. Nya nationella prov blir min uppgift denna termin. Så även hos oss behövdes det rejält med planering!

2012-01-11 @ 06:54:29
URL: http://znogge.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback