"Payback time Margot" ...

... lär Ingvar Carlsson nu säga till Margot Wallström i försöken att övertala henne att vara med och ta ett ansvar för att partiet kommer ur krisen. Veteranerna är tydligen djupt involverade i valprocessen, till och med Göran Persson. Och hela tiden läcker det som ett såll från VU vad man gör och vem som säger vad.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/overtalningskampanj-riktas-mot-wallstrom_6798263.svd
Man säger sig behöva populära och pålitliga personer nu för att visa att partiet inte har "gått i konkurs". Det låter ju internt bra kanske, men frågan är hur modernt (s ) kommer att upplevas utåt? Ett av klagomålen på Juholt var ju just att han inte var modern nog.

Samtidigt övertygar Carin Jämtin alltmer. Hon utstrålar ett milt moderligt lugn som inte kan vara fejkat. Det är förmodigen så att hon är den här typen av människor som gör rätt saker trots kaos och katastrof. Hon är säkert också en av dem som utsätts för övertalningsförsök. Hon är tydligen omtyckt av många inom partiet, hon är modern med miljöfrågor i fokus. Det som talar mot henne är att hon är typisk storstad.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/jamtin-vaxer-med-stormen_6798289.svd

Idag torsdag, ska VU träffa alla distriktsordföranden i det här jättepartiet. Det kan bli bataljer förstås eftersom (s) -landet är delat i falanger; storstad - landsort. Smålänningarna lär vara på krigsstigen. Om VU vill stämma av något givet namn på det mötet så lär det vara ute i offentligheten direkt i morgon eftermiddag.
http://www.dn.se/nyheter/politik/carin-jamtin-haller-presskonferens

Med skräcksiffrorna 22,9% i opinonsmätningar så hetsar nu (s) för att få fram en ny partiledare, risken är förstås att det blir fel igen, ett hastverk.
http://www.expressen.se/nyheter/1.2690332/juholt-raset-nya-skracksiffror-for-s
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.838499-s-slutar-inte-rasa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback