Nya torget i Årjäng!

Nej, så här kommer det nog inte att se ut när det blir färdigt, men utifrån de många  förslag  som har kommit in från allmänheten så finns nu en första skiss på hur det skulle kunna bli. Bilden är tänkt att man står vid Kvarnåsgatan och tittar upp mot torget. Det blå till höger är alltså biblioteket och det stora blå till vänster är COOP. Det mindre blå nere till höger markerar pizzerian, f.d. bokhandeln.


Den stora organge fläcken längst ner är tänkt som entré och handikapparkering. Ovanför den, det ljusblå, en öppen plats, själva torgytan med plats för julgran, tillfällig handel osv.

Till höger om den är biblioteket och utanför det finns ett himla trevligt förslag på läseträdgård. Alltså en lummig  plats där man kan sitta utomhus och läsa tidningar från biblioteket eller  biblioteksböcker (eller andra böcker!). Strax bortanför den, närmast biblioteket en lekträdgård = en barnaplats kopplad till bibliotek och lärande lekande. Bredvid den,  lila färg, en vanlig lekplats.

Det gröna fläcken mitt i är mötesplatsen. En plats som kanske är upphöjd, med skulptur, vattenspel, sittplatser.

Den gula fläcken längst bort kan vara en plats för eventuellt en pergola, försäljning av mat och dryck kanske.

Bakom den blir det  passage till Trollets nuvarande plats och Claratorget vid E18

Men som sagt inget är färdigt än, det är ett underlag för prat.

Den där läseträdgården är ju min favorit och så förstås att barnen har fått stor plats att leka och vara på torget, antingen tillsammans med föräldrar eller när de handlar i butikerna runt omkring. Rundköret med bilar kommer jag inte att sakna i alla fall. Och inte  torget som bilparkering heller.

Kommentarer
Postat av: Selma

Här har paradtorget en nedbränd tomt som blickfång sedan många år.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback