NWTs reporter Christer Wiik

... som är från Töcksfors och med en far som är  med i Kultur - och fritidsnämnden i Årjäng, har skrivit en artikel om den politiska  debatten i Årjängs kommun.  Intressant att en reporter med så djupa förankringar i den sidan  av den heta  debatten  (Töcksforssidan med ex-politikern Runar Patriksson i spetsen!) skriver en nyhetsartikel i ämnet!  Nyhetsartiklar ska ju spegla händelser sakligt utan att ta ställning. Det kan alltså möjligtvis vara så att det inte är en slump att just den sidan av debatten får två tredjedelar av det artikelutrymmet samt ingress och rubrik till sin förmån. Medan den andra sidan hävisas till en mindre "replik" på slutet.

Man kan också fundera över varför ledaren i samma tidning så klart tar ställning för minoriteten =  "protestanterna inom Alliansen". Med "protestanterna inom Alliansen" menar jag de personer som efter debatt internt och därefter följande majoritetsbeslut i ett par kontroversiella frågor, inte vill acceptera sitt nederlag utan nu torgför sin ilska över motgångarna offentligt.   Man angriper direkt kommunledningen och det är rätt ovanligt i politiska sammanhang på  alla nivåer. Det vanliga är ju annars att man tar debatten inom majoriteten och sen när beslutet väl är fattat så stödjer alla det utåt, även de som har förlorat.  

 Ledaren i NWT erkänner dock mer ärligt att den politiska striden inom Alliansen i Årjäng bl.a. handlar om geografi, dvs ilska från några  personer i Töcksfors över det skröpliga badhusets nedläggning. I Årjängs kommun finns c:a 10.000 invånare och av dem bor ungefär 1.600 i Töcksfors (och 1.300 i Sillerud ;-) ) .  Och även  ilska över det av alla partier i enighet fattade beslutet om att även oppositionen ska vara med i att ta fram långsiktiga besluten  om kvaliteten på skolan i kommunen.

Det kan vid en snabb anblick se ut som om tidningen hejar på Töcksforsprotestanterna i (verkliga eller imaginära) strider mellan de krafter som vill  försöka  satsa i hela Årjäng och de som vill fokúsera på Töcksfors! ;-).

 Den som överlever får se!Kommentarer
Postat av: Herta

Mannen beställde något från Töcksfors( tror jag det var) Han fick en kartong med närmare 50 slipsar i sammanhanget, flertalet har vi lämnat vidare till loppas. Passade inte min man.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback