Mona Sahlin ...

... tänker jag osökt på när jag läser om krisen i (s). Undrar vad hon säger där hemma om det som hänt och händer? Hon som blev utkuppad till förmån för Juholt, lite skadeglädje är det nog just nu. Men mer sorg över partiets tillstånd,  ur askan - i elden.  

Det verkar som om den totala paniken slagit till i (s). I bristen på klara besked så frodas spekulationer och läckor. Allt fler överger partiledaren och hans mamma tycker att han är mobbad. (Stackars henne, hon måste lida nu när sonen plågas offentligt!)  Media har fått hett byte och jakten går. Fler och fler ansluter sig nu till teorin att Juholts tid som partiledare i praktiken är över och att någon ny kommer att väljas. Det valet kommer att göras snabbt av styrelsen internt, det blir inte någon process över tid som involverar hela partiet tror man. Eventuellt är det som sker nu med uttalandet om styrelsens förtroende bara en skenmanöver för att Juholt själv ska få avgå och själv meddela sin avgång. I så fall tillbringar han natten med att skriva sitt avskedstal,

för imorgon lördag kl 15.00 har Juholt kallat till presskonferens i Oskarshamn, hemstaden dit han tagit sin tillflykt. De flesta bedömare tror att han kommer att meddela sin avgång då. Platsen är symboliskt vald kanske. Juholt hörde ju inte till Stockholmsfalangen i partiet och just nu i ett svårt ögonblick kan just huvudstaden kännas helt fel att vistas i, bland fiender som hugger i ryggen.
http://www.expressen.se/nyheter/1.2685747/hakan-juholt-kallar-till-presstraff-i-oskarshamn
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/lars-stjernkvist-tyvarr-kanner-jag-mig-inte-sa-lugn_6785887.svd
http://www.dn.se/nyheter/politik/juholt-kallar-till-mote--nya-uppgifter-om-att-han-avgar
http://www.aftonbladet.se/nyheter/juholtskris/article14244386.ab

Kommentarer
Postat av: Zarah

Tja, om det kommer att gå fort eller ta tid att utse en ny partiordförande råder det delade meningar om. Tror inte att någon vet det i dagsläget. Vilka är intressanta för ämbetet och vilka är intresserade?

Postat av: Selma

Fast jag vet inte riktigt om jag delar synen på att hon blev utkuppad. Jag ser det snarare som att hon "kuppade" in sig en gång i världen.

2012-01-23 @ 10:30:21
URL: http://frunatmaken.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback