Margot Wallström ...

... skulle ju kunna bli den trygga famn som (s ) behöver vila i nu efter allt stryk partiet och dess ledning fått. Enligt en intervju i Värmlands Folkblad så vill hon inte bli partiledare men kan tänka sig en annan roll i partiet. Med henne som exempelvis partisekreterare så skulle en ny partiledare ha goda chanser att lyckas.

Om jag vore Carin Jämtin så skulle jag ringa upp Margot och fråga i förtroende; vem skulle Du vilja ha till partiledare som tillsammans med Dig skulle kunna leda (s)? I mars är Margots förordnande slut och då kan hon kanske komma tillbaka och vara en del av en långsiktig lösning. Om man nu ska gissa på hur lösningen ska se i partiledarvalet och personvalet, så är det nog inte helt fel att leta bland Margots ideér och vänner.
Hon vill till exempel ha en öppen process i valet av partiledare. Och nu finns alla möjligheter för henne att driva sin linje. Kanske vore det en idé att sätta in två ledare snabbt, två som kan samarbeta. Och så startar man så småningom upp en process som får verkar över tid, på samma sätt som c och mp  och v har gjort, med öppna val. Argumentet att det skulle splittra ett stort parti faller för splittringen är redan synlig och kan inte bli värre.  En folkvald ledare har ett säkrare mandat att "regera" utifrån.
http://www.expressen.se/nyheter/1.2688646/wallstrom-jag-har-inte-andrat-mig

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/wallstrom-oppnar-for-nya-uppdrag-inom-s_6791925.svd

http://www.dn.se/nyheter/politik/wallstrom-oppen-for-s-jobb
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/statsvetare-wallstroms-oppning-kan-locka-andra_6793027.svd

Nu avslöjas att Per Nuder låg bakom att Juholt valdes till partiledare, han har också varit Juholt vän och rådgivare. Nu är Nuder arg och hämndlysten på de som avsatt Juholt och ser till att ingen från västerfalangen i partiet släpps fram till att önska posten som partiledare. Drama på hög nivå, enligt artiklar i Dagens Industri och Expressen.
http://www.expressen.se/nyheter/1.2688479/nuders-hamnd-for-juholt
http://www.dn.se/nyheter/politik/johansson-tanker-saga-ja


Kommentarer
Postat av: Selma

Margot känns stabil och bra. Kanske är det för att hon är en klok kvinna hon väljer att tacka nej varje gång det kommer på tapeten.

Postat av: Gunnar

Ja det är en duktig kvinna. Men jag undrar om hon ens vill vara med som partisekreterare. Det är minsann inte lätt att gissa vem som till slut blir partiledare.

2012-01-24 @ 16:50:52
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com/
Postat av: Zarah

Jag tror att den tillfällige partiledaren blir Jan Eliasson och Jämtin partisekreterare. Margot Wallström kan säkert få något annat intressant uppdrag. Margot är duktig, mycket duktig, men icke att förglömma att hon bott utomlands under många år. Behöver inte vara en nackdel, men i vissa sammanhang tror jag det är så, liksom att det i andra sammanhang skulle vara en tillgång. Hon har många kontakter runt om i världen.

2012-01-24 @ 23:55:31
URL: http://verandan.svenskablogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback