LCHF mat


Himla behändig mix hittade jag på hälsokosten. Till och med jag kunde baka det här. Blanda mjölet med vatten, röra om, låta stå några minuter, hälla upp i den medskickade alu-formen. I ugnen en timma. Och brödet blev riktigt gott.

Sen gjorde jag  mandelmjölfrallor, men de var verkligen inte goda, torra, smuliga, trista.


Matig soppa. Jag kokade blomkål och broccoli. Hällde bort vattnet. Tog upp lite av grönsakerna.  Mixade resten, blandade ner kokspad, buljong, sojagrädde och lite flytande smör. Delade de upptagna grönsakerna i småbitar och lade ner i soppan. Det blev gott, vi åt och jag frös in portioner.

Sen avslutade jag med mandelmjölsvåfflor. Det gick att äta. God smak fast lite grynig konsistens. Till det frysta hallon (hallon har lite kolhydrat). Gubben fick förstås nykokt hallonsylt och vispgrädde. Och hamnade i paltkoma! Det var nog mäktigt om man inte går på LCHF. Det kan bli lite kraftig mat för honom som dessutom äter kolhydrat som vanligt.

Kommentarer
Postat av: anne

Alltid kul att hitta något som fungerar för en, men är du uppe mitt i natten och bloggar?

Postat av: Ailas

Jodå, jag har skrivit en del om LCHF, fick genast brödmaffian på mig också. :)

Varför sojagrädde?

Brödet ser gott ut, men blir gissningsvis ganska dyrt? Själv bakar jag gott och mättande knäckebröd. Gott till morgonkaffet, med brieost och tomat... Säg till om du vill ha receptet.

2012-01-26 @ 18:27:49
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: Suss

Jag är den enda i släkten - av de vuxna - som inte håller på med denna fettdiet. Jag antar att jag kommer att överleva dem alla också. Det kan aldrig vara hälsosamt med allt fett de proppar i sig, så jag är glad att du inte tänker hålla på särskilt länge. Varför gör du det förresten?

2012-01-26 @ 22:32:04
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Herta

Vad är det med mänskligheten? Håller alla på med LCHF?

2012-01-26 @ 22:40:43
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.
Postat av: Inga Magnusson

Alla: Aha, alla känner till LCHF, inte bara här i Årjäng! Jag som bor här på kanten har dålig koll.

Sojagrädde för att jag har svårt att tåla mjölk. Suss, oj är det så många LCHFare hos Dig? Jag antar att anledning till att man håller på är att man mår så otroligt bra av dieten. Man får både ett lugn och massor av energi. Jag tar mig ju sockerfria perioder ibland för att njuta av just detta tillstånd och ville egentligen testa om det blir ännu bättre med LCHF och kan nu konstatera att det blir det. Och så ville jag tappa några kilon överflöd så att det nya omfånget minskade lite. Om jag skulle fortsätta så skulle jag kolla mina kolesterolvärden regelbundet.

2012-01-27 @ 07:27:49
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback