Lärarlegitimationsansökningarna ...

... handläggs inte av Skolverket självt utan av ett inhyrt bemanningsföretag, Proffice. Det får man egentligen inte göra men har gjort det ändå smygvägen genom att avtala med var och en anställd  i Proffice om uppdraget, inte med företaget i sig. Redan det är rätt skumt. Kanske det mest skumma. För det måste väl ändå vara ett sätt att kringgå en lagstiftning som kommit till i ett bestämt syfte: att det ska finns ett samhälleligt ansvar kopplat till myndighetsutövningen.  

Sen har det nu uppdagats att lärare blivit behöriga att undervisa i ämnen de aldrig utbildat sig i, eller undervisat i. Och någon har till sin förvåning fått behörighet i 14 ämnen.

Hittills har jag betraktat det här med min lärarlegitimationsansökan som något rätt ointressant, men nu börjar det bli spännande. Vilket lotteri! Undrar vad jag blir behörig i? Jag kan godta det mesta, bara jag slipper göra bort mig i slöjd och musik och teknik. ;-)

Några har alltså gått till media och klagat, men jag undrar hur många som fått vidlyftiga behörigheter utan att protestera?   

http://www.dn.se/nyheter/sverige/massiv-kritik-mot-avtal-om-lararlegitimation
http://svt.se/2.22620/1.2681740/tavlingar_hos_proffice_om_lararleg
http://www.dn.se/nyheter/sverige/bemanningsforetag-godkanner-lararehttp://svt.se/2.22620/1.2681808/skolverket_utreder_lararlegitimationen

Inte nog med det, på Proffice fanns en tävling om vilka som kunde klara av flest legitimationer på tid. Kanske inte så seriöst. Snabbaste vann en ostbricka tror jag han sa på TV, han som skvallrade om detta.Som tävlande handläggare kan man ju ha resonerat att om det nu blir fel i min handläggning så är det nog bättre att det är till fördel för den som handläggs. Risken är mindre då att det blir klagomål.  

Nu utreder Skolverket vad som hänt. 

Kommentarer
Postat av: Zarah

Låter inte speciellt seriöst. Sjuksköterskelegitimation är det Socialstyelsen som utfärdar om jag minns rätt. Endast de, och inga andra...

Postat av: Znogge

jag har inte skickat in min ansökan än men jag får nog komma till skott. Kan bli intressant att se vad jag blir behörig i.Sedan förstår jag inte varför ett bemanningsföretag utfärdar....

2012-01-19 @ 22:22:47
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: anne

Ja, det torde vara litet samma känsla som tuggummiautomaterna, man vrider fram nåt bråte man egentligen inte vill ha... Näpp, ska det hållas på med legitimering så ska det vara genom en myndighet. Att sen Socialstyrelsen också gör fel det är en annan sak.

2012-01-19 @ 22:24:31
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Marie

Mmm..visst är det bra, ännu ett sätt att "lyfta" läraryrket ett steg i fel riktning. Lärarkåren med de "lottade" ut legitimationerna, mkt seriöst, det är så man får magsår!

2012-01-20 @ 12:36:11
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Ailas

Spel för gallerierna, i vanlig ordning och ytterligare ett sätt att försöka VISA i stället för att GÖRA.

2012-01-20 @ 16:13:43
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: Pillerill

Spännande det här....får se om man kan söka sig en annan tjänst efter att min behörighet ev utvidgats....

Pinsamt skolverket!!!

2012-01-20 @ 20:25:30
Postat av: Suss

Jag blir inte behörig, jag valde fel grundutbildning, satsade på fritidspedagog eftersom jag ville arbeta med skolbarn. Vilken miss, förskollärarna blir lärare, men inte vi.... Fast, mig kvittar det egentligen, hur länge tänker du arbeta? Otroligt dåligt att skolverket sätter igång grejer de inte ror iland. Proffice.....! Hmrpff!

2012-01-21 @ 22:26:02
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback