Färjehaveriet ...

... fortsätter att förvåna. Orsaken till att båten kom så nära land var att kaptenen ville snitsa till en hälsningssväng, men vände för sent! Fåfänga alltså. Kaptenen hade enb privat gäst med sig ombord på kommandobryggan, en 25:årig moldaviska. Det var med henne han satt och åt när båten grundstötte. Tre kvart efter båten gått på grund satt han fortfarande kvar med henne och beställde  hennes dessert och dricka till sig själv.

 Båten hade varit nära det här grundet tidigare. En kapten är skyldig att stanna kvar på en kapsejsad båt för att organisera evakuering och leda arbetet. Men han "råkade" enligt egen utsago snubbla in i en livbåt, märkligt nog samma livbåt som styrmannen fanns i,  och säger att han  kunde inte ta sig upp ur den (!). Så han for i land,  tog så småningom en taxi från platsen, åkte  till en klädbutik och köpte sig ett par torra strumpor!

21 personer saknas fortfarande. Båten är på väg att glida ner från grundet därför är det svårt för dykare att kunna jobba vidare med att försöka leta efter människor inne i båten.  Bärgningen kan kosta upp emot en miljard. Den första åtgärden blir att pumpa ut allt bränsle som finns ombord i tankarna. Därefter återstår två alternativ, antingen tätar man läckorna och tar båten hel från grundet, eller också styckas den upp i mindre bitar och fraktas bort.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/fratyget-nara-ga-pa-samma-grund-i-augusti
http://www.dn.se/nyheter/varlden/kaptenen-jag-snubblade-och-foll-i-livbaten
http://www.dn.se/nyheter/varlden/bargningen-kan-kosta-en-miljard
http://www.dn.se/nyheter/varlden/kaptenen-bestallde-middag-mitt-under-farjekatastrofen

Jag fortsätter nog att bojkotta färjor som fortskaffningsmedel.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Grekiska?

2012-01-20 @ 16:41:05
Postat av: Selma

Det borde vara "dumljugtillägg" på hans straff!

Postat av: Gunnel

Efter vad jag läst skulle detta inte var första misstaget han har gjort. Kraven för att jobba som kapten är tydligen inte så svåra att uppfylla. Kram

2012-01-20 @ 18:49:58
URL: http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback