Svensk alkohollagstiftning ...

... kan jag till delar sympatisera med, exempelvis  när det gäller att ha systembolag för det gör att vi har bra viner och slipper en hel del dåliga. Jag gillar också att det finns restriktioner som syftar till att hejda alkoholbruk bland allt för unga människor. Man vet av forskning att de som tidigt börjar dricka löper mycket större risk att fastna i missbruk än de som väntar med det till mer vuxen ålder.

Men det finns delar av den här lagstiftningen och tillämpning av den som är löjeväckande på gränsen till absurda. På hotellet i Årjäng blir det tydligt, men det ska inte hotellet lastas för, det beror alltså på lagstiftningen och socialnämndens tolkning av den. Vi har haft tyska vänner med oss hit och de skrattar så tårarna trillar när de förstår hur det fungerar. Med sig till hemlandet får de en rolig historia om landet Sverige.


Bilden är tagen uppifrån bowlinghallen. Här uppe får man alltså inte ställa ett ölglas, vilket klart framgår av skyltar på alla bord.

Men på borden någon meter nedanför går det bra, där finns alltså en alkoholzon. Den tar emellertid slut vid dörröppningen som syns där borta. Så när man har bowlat färdigt och ska gå och¨äta i restaurangen så får man inte bära sin öl dit själv, utan det måste någon personal göra. I restaurangen får alkohol serveras förstås.
Jag har lite svårt att se på vilket sätt detta kan hindra missbruk av alkhol.  

Kommentarer
Postat av: Veiken

VA??? Jag tror jag dånar. Är du säker på att ni inte var i Grönköping?

Postat av: Inger Maryissa

jo, det är ganska roligt detta på hotellet i Årjäng, med alkoholfria bord osv.

kan tänka mig det tyska besöket tyckte det var humor och berättade om det när de kom hem igen :-)

Jo, jag har också lite svårt att se på vilket sätt detta kan hindra missbruk av alkohol..

2012-02-05 @ 15:14:13
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback