Smarriga LCHF kex
Fått av Nette på Claras
1dl solrosfrön
1 dl sesamfrö
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1/2 dl kokosfett utan smak (hälsokosten)
2 1/2 dl kokande vatten
1/2 - 1 tsk havsalt
Lite flingsalt att strö över
Alla ingredienser torra blandas i bunke
Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll vätskan över fröblandningen och rör om. Smaksätt med saltet.
Bred ut på bakplåtspapper på plåt ( ev kavla mellan bakplåtspapper, det är segt) .
Grädda i 150 grader 45 - 60 mínuter. Tag ut och gör fýrkanter med degskrapa.
Stäng av ugnen och sätt in 30 minuter till
Knäcket ska vara hårt inte segt.
Sen låter jag det torka efter luftigt på något nät, brukar ta stekpanneskyddet och lägga dem på.
Kommentarer
Postat av: Znogge
Det fick jag av min kollega. Två sorter faktiskt. En var gjord på mandelmjöl. Väldigt goda båda två.
Postat av: TT
Dom där ska jag testa att göra, behöver något litet att tugga på ibland.
Trackback