Ljug om kött!
Varför dras så felaktiga slutsatser av forskning? Det är lättsinnigt och bedrägligt. Det finns forskning som visar att människor som äter rött -köttprodukter löper högre risk att få cancer i mag-tarmsystemet. Men forskningen frågar efter intag av alla köttprodukter; korv, rökt kött och andra charkuterivaror. Man skiljer inte heller på tamdjurskött och viltkött, vilket på många sätt är helt olika produkter. Alltså kan det lika gärna vara tillsatserna som orsakar cancern, inte köttet. Ändå tas den här forskningen som intäkt för att självutnämnda experter rekommenderar att inte äta rött kött! Det är så himla dåligt. Det är svårt att hitta hälsosammare mat än viltkött. Det är dessutom klimatsmart.
http://www.dn.se/ekonomi/rott-kott-okar-risken-for-cancer
http://www.dn.se/ekonomi/svenskar-ater-allt-mer-kott
http://www.dn.se/ekonomi/rott-kott-okar-risken-for-cancer
http://www.dn.se/ekonomi/svenskar-ater-allt-mer-kott
Kommentarer
Postat av: Pillan
Svårt att hitta godare med...för att inte säga omöjligt : )
Postat av: Inga Magnusson
....
Trackback