Lille Oskar på rymmen!
Han smet i kväll när Roland skulle ta in honom. Det var vid 6-7 tiden. Antagligen fick han vittring av en räv som gått precis före honom. Roland skrek och sprang efter Oskar, men det var drev. Sen vidtog ett par timmars oro och letande, springande i mörkret över ris och moras och skog och åkrar för husse. Det bar iväg bortöver Signebyn och Mölntegen. Till slut gick det att genskjuta honom. När man väl lyckas komma lite närmare honom så stannar han på kommando, men inte förrän då. Skillnad mot Jazz som går att blåsa hem på fullt drev och på långt håll.

Bortåt nio var klockan när lille Oskar blev infångad och hemförd i triumf. Då såg han ut så här, den lille klanten! Men han är en hårding, lika pigg struttade han omkring på golvet här hemma sen när han väl lyckats bli av med all is och snö.

Jag hann bli ordentligt orolig och är jätteglad att han är hemma igen. Vi fjäskade med fiskbullar, äggulor och filmjölk sen. I fortsättningen blir det hämtning med koppel.

Kommentarer
Postat av: Lena

Vet han att det snart är mars? Han skulle säkert göra bra ifrån sig på jaktprov nästa år.

2012-02-07 @ 08:50:48
Postat av: Inga M

Lena: Han ´är väldigt jaktsugen nu när säsongen är slut, han är i fysiskt topptrim men får inte jaga. Jag tror att han skulle göra bra jaktprov, gör nästan alltid prisdrev. Vi får se om vi startar honom nästa säsong.

Postat av: Herta

Lilla gubben.Hur hanterar man en jakthund som vill iväg.

2012-02-07 @ 21:51:22
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.
Postat av: anne

Tänk så stolliga en del hundar är, rusar åstad utan minsta tanke på vad de ställer till med. Tur att ni fick hem honom i gott skick.

2012-02-07 @ 22:40:24
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Zarah

fnissar Undrar vem som jagar i den familjen? (Heter det så?)

2012-02-09 @ 09:33:29
URL: http://verandan.svenskablogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback