Jobba till 75?

Jobba till 75 av tvång? Nej, men kanske rätt till frivilligt. Å andra sidan ska ju ungdomar också ha arbete. Hur får man ihop den ekvationen? Bra nytänk annars med ny karriär istället för gamla bidrag.
http://www.dn.se/nyheter/politik/fler-maste-kunna-byta-karriar-mitt-i-livet


Kommentarer
Postat av: Znogge

Låt ungdomarna få en chans är mitt spontana svar! För övrigt är något fel med vårt pensionssystem men det är en annan femma. Om det nu blir någon...

Postat av: Knasen

Reinfeldt får inte ihop kassan längre. Vi har tagit på oss ett berg av utgifter och de som sliter och slitit kommer nu att belönas med att de måste slita ännu längre för att föda bidragsmaffian. Detta kan inte vara rätt. Sverige är nu tydligt på väg att väsentligt försämras. Revolutionen kommer närmare! Det är en trist utveckling och det är inte för inte som man blir bitter på hur lättvindigt skattemedel slösas bort oavsett om det är röda eller ljusblå politiker som sitter i förarsätet.

2012-02-07 @ 07:02:12
Postat av: Jobseeker

Problemet är inte att jobba längre. Problemet är att hitta ett jobb efter 50 och att få behålla jobbet efter 67. Vi borde kanske stötta de som anställer folk efter 50 och ändra lagstiftningen så att det blir förbjudet att säga upp folk när de fyllt 67. För att få ihop ekvationen så bör man säga jobba till 75 i snitt och att män och kvinnor i snitt skall ha lika många år som pensionärer. Då får vi både ett rikt och rättvist pensionärsliv.

2012-02-07 @ 07:34:12
Postat av: Franz

Föga förvånande när allt färre ska försörja allt fler. Känns som att Ullenhags myter gällande att sverige är i ett enormt behov av arbetskraftsinvandring är en myt i sig...Kan rekommendera avpixlat.info för det som vill se "bakom kulisserna" så att säga ;)

2012-02-07 @ 09:55:54
Postat av: Herta

Inte vet vi om vi får leva så länge.

2012-02-07 @ 21:52:37
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.
Postat av: Gunvor

Oj då! Och jag som smet vid 61! Lite pinsamt. Men varför inte till 75 om det är nåt man verkligen trivs med och klarar av. Vore kanske inte dumt att trappa av med en dag i veckan vartannat år eller så?

2012-02-07 @ 22:11:21
URL: http://svenska.iedior.se/#home
Postat av: Inger Maryissa

Ställer mig ganska frågande till att jobba till 75 årsåldern

Många är / blir nog mer eller mindre "skröpliga" vid den åldern...

Men det beror kanske på vilket jobb man har....knappast de i tunga yrken klarar av det..

och som även sägs i förslaget att börja omskola sig i t.ex. 50-års åldern för att kunna jobba längre...tycker nog det är ganska knasigt också

Varför inte istället se till att ungdomarna lättare kommer in på arbetsmarknaden

Men får hoppas..om förslaget blir verklighet...att det inte blir tvång utan frivilligt...

För om människor tvingas att jobba allt längre, det kommer att innebära fler sjukskrivningar...

2012-02-07 @ 22:46:26
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Trolda

Om man nu VILL kan man väl få jobba så länge man är kompetent till det. Men inge t tvång och ingen höjd allmän pensionsålder tycker jag. Ge ungdomarna jobben istället, det kommer hela samhället tjäna på i långden.Trolda - kram =D

2012-02-08 @ 13:28:37
URL: http://trolda.blogg.se/
Postat av: Sylvia

Låt den som vill jobba till 75 år. Det beror ju helt på vad man har för slags arbete. Jobbar du i hemtjänst och åldringsvården så är det säkert så att många orkar inte ens till 60 år men visst kan väl pensionsålder vara flexibel. Det måste satsas i första hand på att ungdomarna får jobb är.

2012-02-08 @ 19:53:31
URL: http://cobra38.wordpress.com
Postat av: Zarah

Vad säger arbetsgivarna? Vill de ha anställda på 65, 70 år? På mitt förra arbete så hörde jag en ledande person i hög ställning som på fullt allvar menade att de äldre är sega och inte får något gjort. Det skulle satsas på yngre. Ja, att satsa på yngre är OK, men en blandning på lång erfarenhet och nya unga fräscha som kör på tror jag är rätt blandning i alla arbetslag.Hur många orkar arbeta tills 75 år i Sverige? För inte så länge sedan skrev jag ett inlägg om stress-Sverige´, de problem jag belyser där tycker jag bör beaktas om vi ska abeta längre!

http://verandan.svenskablogg.se/2012/01/stress-sverige/#comments

2012-02-09 @ 09:30:52
URL: http://verandan.svenskablogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback