Jazz

ä
Jazz är en duktig jakthund, jaktchampion som gjort många prisdrev under den här vintersäsongen.  Han är snygg och framför allt har han ett psyke som är helt stabilt. Han är otroligt lugn. Efter jakt så kopplar han av direkt, på kvällarna så lägger han sig bara ner, när Roland tar in honom på kvällen så behövs inget koppel, han lyder. Han far Spärns Rapp, hade inte heller koppel på sig utan gick lydigt som husse ville och  var också  en duktig jakthund. Det finns ett stabilt psyke nedärvt som vi gärna skulle ta vara på i en generation till och ta en valp efter honom.

Nu sökes alltså en villig tik och tikägare för parning. Hoppas att vi hittar någon fin och duktig tik som vill bli moder till en valp hos oss.

Svar på Lenas  fråga: Jazz har en etta i juniorklass, men lägre valör i öppenklass minns inte vad det blev. Extriört är han väldigt fin, bra rýgg, vinklar, vackra mörka ögon, fint huvud med långa öron och fina rörelser, men är lite för mörk i huvudet, det är inte så populärt, så det drog ner bedömningen.
Den tik han ska eventuellt ska para med bör nog inte vara för stor för Jazz är på gränsen, mätt till 59 cm om jag minns rätt.Kommentarer
Postat av: TT

Här lutar det åt en tysk jaktterrier säger mannen, vi får se för han har tittat på wachtel också.

Men kanske väntar vi till nästa vår för det blir mycket med flytten nu.

Längtar i alla fall efter en valp!

Postat av: Znogge

Härligt när hundarna har den rätta mentaliteten. Hoppas ni hittar en passande dam!

2012-02-29 @ 06:29:37
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Marie

Här finns bara en för gammal pudeltjej så här kan vi inte hjälpa dig :-)

2012-02-29 @ 16:55:54
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Lena

Vad har Jazz för utställningsmeriter?

2012-03-01 @ 15:05:04
Postat av: Inga M

Lena: Jag har svarat i inlägget.

2012-03-01 @ 17:50:29
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Lena igen

Lite sotiga i huvudet är väl många unghundar med mörka varma färger? Nu har han fällt ut och är ju helt ok. Ställ ut honom igen och få en etta. Det bör locka damer!

2012-03-02 @ 23:20:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback