Estelle, Estelle, Estelle....

...Drottning Estelle! Prinsessan Estelle! Jag har testat hela dagen och verkligen försökt tycka att det låter bra. Men i mina öron påminner det mer om något ur en serietidning eller en figur ur "Stjärnornas krig".

Kan verkligen Victoria och Daniel ha hittat på det namnet? Eller har någon annan varit behjälplig? Kungen kanske skulle gilla ett sånt namn om jag nu ska vara fördomsfull.

Man får en känsla av att man valde ett namn efter mormor, Silvia, och ett efter farmor, Eva, det blev rättvist. Och så kanske ett namn på franska, Estelle, och ett namn på engelska , Mary.  Allt för att vara så internationella som möjligt.

Men man kanske vänjer sig och tycker det är jättesnyggt efter ett tag. Säkert är hon en liten sötnos som kan anta utmaningen att göra det namnet till något vackert och fint. Hon lär ju vara mamma upp i dagen säger gamla tanten som bar fram henne för inspektion, vad hon nu heter. Det var i alla fall hon som bar fram Victoria också en gång i tiden 1977 när hon var född.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/victoria-gick-ner-madeleine-upp_6879089.svd

Det är ju inte så ofta jag håller med Herman Lindqvist men nu gör jag det
http://www.expressen.se/nyheter/herman-lindqvist-kan-inte-smalta-namnet/

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/estelle-ett-ovantat-val_6878269.svd

Kommentarer
Postat av: Znogge

Jag tror jag hade föredragit ett svenskare tilltalsnamn...

Postat av: anne

Du har så rätt i att det låter som ett Disneynamn, men jag gillar det ändå! Eller, egentligen inte namnet som sådant för det hade jag inte valt själv, men för det faktum att de inte körde något säkert kort som hade fått all världens Herrmannar att nicka belåtet.Victoria valde inte man som man hade förväntat sig, varför ska hon då välja namn till sin dotter som man förväntar sig? Jag tror vi alla kommer att smällta som smör inför henne (flickebarnet) som alla andra små barn, oavsett vad hon heter.Heja Victoria och Daniel!Och så härligt det är med alla reaktioner på namnet. :)

2012-02-24 @ 18:04:30
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Veiken

Smaken är ju liksom baken delad och jag tycker namnet är vackert, modernt och något som kommer att öka i styrka i framtiden. Varför ska alla heta detsamma som många i kungahuset genom tiderna?

Jag minns när min mans brorson döptes till Anton för 46 årsedan och jag tyckte det var hemskt att en liten skulle heta så. Jag har gjort en pudel och tycker det är jättefint idag :)

2012-02-24 @ 19:01:27
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Zarah

Folke Bernadottes hustru hette Estelle!Förstår inte riktigt intresset i denna namnfråga... men varje människa verkar ha en åsikt... jag tycker namnet är vackert, så även jag har åsikt. Duger såväl till prinsessa som till vilken jäntunge som helst... ungefär så har jag kommenterat det på min blogg.

2012-02-24 @ 19:50:04
URL: http://verandan.svenskablogg.se
Postat av: Gunvor

Ja men det var nog genomtänkt! Oväntat men vackert. Man vänjer sig. Gammalfranskt?

2012-02-24 @ 21:52:01
URL: http://svenska.iedior.se/#home
Postat av: TT

Jag tycker det är fint och är glad att dom inte väljer något trist kungligt.

När vi döpte vår son till Robin tyckte folk vi var knäppa, tre år senare kom Björn Borg och sen hetta varannan unge det.

När vi skulle låta yngsta dotra heta Denise... ja då var det samma story igen.

Nu är jag glad att dom har internationella namn alla tre.

2012-02-24 @ 21:53:34
URL: http://tyratok.blogg.se/
Postat av: Suss

Estelle är väl så bra som något annat, inte för att jag bryr mig särskilt mycket, men Mary är jag nöjd med! :-))

2012-02-24 @ 23:56:07
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Lena

Estelle amerikanskt, Silvia tyskt, Ewa svenskt, Mary engelskt. Traditioner bryr man sig inte längre om i den motvilliga monarkin. Jag håller med Herman L, för första gången, tror jag.De svenska varianterna Stella, Sylvia, Ewa, Maria är lika fåniga. Namn för en blivande drottning eller för vilken liten svensk tjej som helst?Jag har gillat monarkin för att den är en traditionsbärare genom århundradena. Nu är det definitivt slut med det.

2012-02-26 @ 09:13:28
Postat av: Inga Magnusson

Alla: Diskussionen om lilla Estelles namn är kul tycker jag och väldigt berättigad eftersom vi alla är nåt sorts försörjande föräldrar till henne som blivande statschef. Hon träder ju omedelbart i tjänst direkt efter födelsen. Att det sen är föräldarna som bestämmer namnet är självklart men de får nog tåla att vi som är vanligt folk har synpunkter.

2012-02-26 @ 11:23:06
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback