URK skulle aldrig godkänna ....

... den här bandageringen! Men den fyller sin funktion; steril kompress närmast såren, sen gasbinda och til slut elastik binda  som håller det hela på plats.
 
Klantigt var det att jäkta i samband med julstädningen på ledig dag. Två stora glasskålar drog jag ner från en hög hylla. De slog ihop, fullständig exploderade i luften i ögonhöjd,  skickade glasbitar över hela mig och hela köket i storlek från rakbladsvasst smågrus till stora långa bitar!   Det var glas över hela köket, bänkar och golv, och jag överdriver inte.
 
Några små vassingar gjorde mindre hål i skinnet på underarmarna, några studsade mot glasögonen ( tack brillorna!), en lite större flisa skar halft av översta knogen på tummen. Blodet forsade i mängd och länge. Tänk att en liten tumme kan rymma så mycket!
 
Jag tryckte för kung och fosterland någon kvart  innan det värsta gav sig. Sen vågade jag inte bråka med det förrän nu i kväll av rädsla för att det skull dra igång igen. Då tog jag av de provisoriska plåstren,  tvättade rent runt och plockade ut glasbitarna som låg kvar. 
 
Det var säkert inte de som skurit men de hade hängt med av ren sympati. Nu är de i alla fall borta. Men det gör ont och tummen är inte så lättrörlig. Hur mår senan tro?  Måste kanske kolla lite med någon expert på tummar imorgon. Jag kommer i varje fall  inte till jobbet med det här! Det gör ont och jag går med bandaget i högläge för att slippa värsta sprängvärken. Och vikarie blir det inte så här under julveckan, det är alldeles för oordnat för det. Jag skulle använt en hel del tid till att analysera lästester och det låter sig inte lejas bort.
 
Trist!
 
Städningen blev i alla fall avklarad  med god hjälp, fint blev det och tacksam är jag!
 
 

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Stackars dig! Vilken otur. Hoppas det läker fort.

Postat av: Znogge

Vilken förbaskad otur. Tur att det inte blev värre än så här!

Svar: Ju mer jag tänker på det, ju mer tacksam är jag över att ansiktet och ögonen klarade sig så bra. Det var händer och underarmar som fick mest stryk
Inga Magnusson

2012-12-19 @ 12:15:01
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Trolda

Oj så det kan bli!!! TUR att du skyddade ögon o ansikte iallafall - KRYA PÅ DIG!

Trolda - kramar =D

2012-12-19 @ 19:49:46
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: soffie

men ajajaj va ont å himla tur du hade glasögon på dej.. usch vilken otur att de åkte ned... kramen å hoppas det läker snabbt...

2012-12-19 @ 20:30:42
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: annechristines/bustanten

Jack vad otäckt med glassplitter som du fått överallt. Det behöver inte vara nåt stort som går sönder för att det ska bli jättemycket splitter inte. Sen kan man hitta skärvor eller splitter dagar efter åt.
Villken otur för dig inga.
Hursomhelst så önskar jag dig en fortsatt fin kväll! Kram

2012-12-19 @ 21:09:03
URL: http://annechristines.bliggo.nu
Postat av: Suss

Men kära nån, är du lika klantig som jag? Jag lyckas med det mesta som ingen annan klarar av, men nu är vi alltså två? Var rädd om dig, vila i högläge och URK kan du strunta i. Jag var bäst på bandage och det duger gott det du gjort. Åderlåtning i all ära, du kanske mår riktigt bra när värken väl släpper?

2012-12-19 @ 22:41:29
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Inger Maryissa

Men oj.....det kunde ha gått riktigt illa.....vilken tur att du hade glasögonen på dig.
Ibland olyckor kan hända på de sätt man knappt kan ana....
Om värken i tummen inte ger med sig så är det nog bra att du går till doktorn för att kolla.
och ja, trist att detta hände just nu.

2012-12-20 @ 14:34:55
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/
Postat av: Marie

Men oj vad du råkat ut för!! Vilken tur att du hade glasögon på dig! Hoppas att det gick bra och att handen mår bättre nu!

2012-12-22 @ 21:02:32
URL: http://www.mariee.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback