Staten krävs på ansvar för lärarlöner ...

.... från  TCO, SACO och LO.  Det handlar inte i första hand om var och en lärares  plånbok för det är ett individuellt problem. Det handlar om att de låga lärarlönerna avskräcker unga människor från att söka lärarutbildningarna, platser gapar tomma och lärarbristen kommer att bli ett samhällsproblem inom några år när stora årgångar lärare går i pension. Samhällsproblem som berör hela landet måste staten ta ett ansvar för. Den senaste avtalsrörelsen var spiken i kistan, den vägen blir det ingen lösning de närmaste 4 åren!
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/staten-avkravs-ansvar-for-lararloner_7774036.svd
 
Nu krävs höjning av lärarlönerna även i en  ledare i DN
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/hoj-lonen-for-lararna

Kommentarer
Postat av: Znogge

kan bara hålla med. Det ÄR verkligen ett problem. Dessutom sitter fel studenter på en del av platserna. Alla med lägst betyg och ibland sämst kunskaper kommer in... Nu gäller det inte alla men något måste göras!

Svar: Ja, utvecklingen är skrämmande och inget har gjorts för att bryta den. Den senaste avtalsrörelsen var på nåt sätt spiken i kistan, knappt så mycket lönelyft som "alla andra". Och som sagt; jag är inte bekymrad över min egen ekonomi, jag går snart i pension, jag är bekymrad över skolans framtid i Sverige. Det som hänt de senaste åren kommer att ha negativt genomslag decennier framåt.
Inga Magnusson

Postat av: Suss

Jag har jobbat som lärare i cirka 40 år och har rätt utbildning + en hel del annat i studieryggsäcken som berör skolan.
Den här löneomgången kom jag precis upp till 30.000-kronorsstrecket. Ingen vidare löneutveckling, men man ska ju inte prata om sina löner, det kanske är det som är felet, att vi tigit alldeles för länge!
Jag är förvånad ändå att så pass många väljer läraryrket, men visst borde det vara många fler och alla vet ju att det beror på de låga lönerna att många väljer något annat yrke.

Svar: Du om har en grundläggande lärarutbildning först, en speciallärarpåbyggnad och dessutom långerfarenhet, borde självklart ha högre lön
Inga Magnusson

2012-12-21 @ 13:18:47
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Gunnel

Finns det verkligen ingen smart människa i regeringen som har förstått vart vi är på väg? Vad blir det av alla barn som aldrig får chansen att träffa på en duktig lärare? Snart kan alla universitet och högskolor läggas ner, för väldigt få kommer att klara av den undervisningen. Jag önskar dig en God Jul och ett Gott Nytt År.

2012-12-21 @ 16:02:58
URL: http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback