SD slår rekord i opinionsmätningarna!

Över 10 %! Väljarstödet ser ut att ha ökat mest bland pensionärer och bland tidigare (s) - anhängare i arbetarklassen som kanske inte längre känner igen sig i sitt eget parti, men även fler kvinnor stödjer SD. Det som tidigare mest var ett extremparti för arga unga män i södra Sverige, börjar allt mer bli ett parti för hela Sverige. Järnrörsdebatten verkar ha haft en positiv inverkan på väljarstödet och om man säger att svensk media är häpet så är väl det bara förnamnet. Men det  säger kanske en del om hur smal mediamainstream är i Sverige, med sin starka ideologiska slagsida åt (MP) och (V) Jag antar att man helt missar vardagsdebatten om invandring / flyktingmottagning/ arbetslöshet som många ändå för idag mellan skål och vägg.
http://blog.svd.se/ledarbloggen/2012/12/16/s-trampar-vatten-sd-slar-rekord/
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/aldre-valjare-ger-sd-skjuts_7758820.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/arets-sista-svd-sifomatning_7758542.svd
http://www.dn.se/nyheter/sverige/aldre-valjare-ger-sd-skjuts
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15937853.ab
http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.1164757-valjarna-belonar-jarnror
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/aldre-valjare-ger-sd-rekordskjuts_7758510.svd
http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.1164039-mot-en-manniska
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1165089-sd-ar-nu-tredje-storsta-partiet
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/centern-vill-oppna-granserna_7758838.svd
http://www.dn.se/nyheter/politik/c-slapp-invandringen-fri
http://www.dn.se/nyheter/sverige/moderaterna-gor-tummen-ner-for-fri-invandring
 
Nu måste de andra partierna våga ta debatten om flyktingmottagning. Staten beslutar om en generös invandrarpolitik men hur ska  kommunerna kompenseras för kostnaderna för nyanlända? Hur ska man få jobben i ett allt mer arbetslöst Sverige att räcka till både för dem  som redan finns i landet och för dem som kommit hit med den senaste tidens flyktingströmmar?  Var finns anständiga bostäder? Hur kan man ordna skola, språkundervisning? Hur ska kostnaderna fördelas mellan stat och kommun?  Det funkar inte att man bara tiger av rädsla för att bli betraktade som främlingsfientliga och rasistiska. På så sätt lämnar man fältet fritt för SD och kanske andra högerextrema partier.  Sverige ska självklart fortsätta att visa solidaritet med människor som tvingas fly från krig och förföljelse så långt vi klarar av att göra det på ett bra sätt, men migration  är politiska / ekonomiska frågor som alla andra. Det är inte juste att säga välkommen hit och så väntar rena misären för det finns inga fungerande bostäder, inga jobb, ingen språkundervisning osv.

Kommentarer
Postat av: Yngve Aspelin

Jag är helt enig med Inga. Pk media tänker aldrig på den ekonomiska verkligheten. När Titanic sjönk och det var tusentals med människor som behövde räddas. Om då ekan som hette Sverige och som kunde ta ombord tio personer innan den sjönk. Ändå hälsade alla hjärtligt välkomna ombord för att därefter sjunka. Vem har man då räddat. Detta har inget med främlingsfientlighet att göra eller att man skall kasta dom som redan sitter i båten tillbaka. Det handlar om sunt förnuft.

2012-12-16 @ 07:21:24
Postat av: Erik

Det har helt enkelt med den massiva invandringen att göra. De gamla svälter i sina lägenheter ensamma och utan hjälp. att få tag på ett äldreboende är omöjligt. De är ombyggda till invandrarmottagningar. En flygande tonåring kostar 1 miljon om året att ta hand om. Våra ungdomar hittar inga bostäder, de som blir lediga skall först och främst gå till folk från andra delar i världen som sedan åker till sitt hemland på av svenska skattebetalare betald semester. Kan man då förstå att folk byter fot i politiken?

Svar: Den bild du målar upp stämmer inte med min. Äldreboenden är inte ombyggda till flyktingmottagning och i de flesta fall så är våra gamla väl omhändertagna. Men bostadsbrist är det och det av flera skäl; för dyrt att bygga hyreslägenheter, för krångligt och osäkert med det massiva regelverket runt byggandet, det mesta överklagas i flera instanser. Vilket byggföretag kan ha avlönade anställda som står och väntar på myndighetsbeslut? Jag tror inte heller att vi skattebetalare står för invandrares semesterresor.
Inga Magnusson

2012-12-16 @ 09:41:58
Postat av: Veiken

Jag håller fullständigt med dig. Upp med frågorna på bordet och ta gemensamma beslut om hur man ska gå vidare för att göra det bästa av en svår fråga.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback